Hlavní obsah

VIDEO: Kouzelník Ronaldinho dává góly, i když stojí za bránou

RIO DE JANEIRO

Byly doby, kdy se mohl pyšnit titulem nejlepšího fotbalisty planety. Ty časy jsou pryč, ale mohly by se vrátit. Brazilec Ronaldinho by k tomu potřeboval jednu věc - aby se změnila pravidla a k fotbalovému hřišti byly přidány i prostory za brankami, jako třeba v hokeji. Díky skvělé kopací technice totiž slavný Brazilec na tréninku sází góly, i když stojí daleko za bránou!

Foto: Alexandre Vidal - Flamengo, Reuters

Ronaldinha vyhazují po tréninku spoluhráči Flamenga do vzduchu.

Článek

Měl Evropy plné zuby, a tak se vrátil domů. A zdá se, že v Brazílii fotbalové umění třicetiletého Ronaldinha znovu rozkvétá. Alespoň na tréninku svého Flamenga to dokazoval.

Ta nezvyklá disciplína by se mohla jmenovat kop na branku za brankou. Ronaldinho tuto netradiční dovednost prezentuje v téměř cirkusovém balení - dokáže dát míči takovou faleš a rotaci, že i když sám stojí daleko za brankou, míč se po dopadu stáčí zpátky a proti všem zákonům mechaniky směřuje neomylně do sítě...

Ronaldinho přestoupil z AC Milán před dvěma týdny a ve Flamengu se dočkal bouřlivějšího přivítání než legendární Zico. Dostal smlouvu až do roku 2014, kdy se bude mistrovství světa konat právě v Brazílii, vydělávat bude v přepočtu 11 miliónů korun měsíčně. A jak je vidět, návratu domů si užívá a na tréninku už zase náležitě perlí.

Reklama