Hlavní obsah

Chorvatsko - Česko 2:2Čeští futsalisté na úvod baráže o MS remizovali

Zadar

Čeští futsaloví reprezentanti v úvodním utkání baráže o postup na mistrovství světa remizovali v Chorvatsku 2:2. Svěřenci trenéra Tomáše Neumanna si mohli ze Zadaru odvést i lepší výsledek, ale ztratili dvoubrankové vedení. Odveta je na programu v úterý v Brně.

Foto: Michal Pavlík, Svaz futsalu FAČR

Český futsalový reprezentant Michal Seidler.

Článek

Češi postrádali tři hráče kvůli pozitivnímu testu na koronavirus a další komplikace nastala krátce před výkopem, kdy kvůli žaludečním problémům musela odstoupit brankářská jednička Vahala.

Méně zkušený náhradní gólman Němec v úvodu předvedl několik dobrých zákroků a jednou mu pomohlo břevno. Český tým brzy vyrovnal hru a v desáté minutě otevřel skóre Záruba po rohu Vnuka, který hned za dvě minuty asistoval také u druhé trefy kapitána Rešetára. Těsně před koncem první půle snížil z desetimetrového kopu Novak.

Bývalý hráč pražské Sparty mohl ve 22. minutě vyrovnat, ale z penalty nepřekonal Němce a český brankář o chvíli později vytáhl další chorvatskou střelu na tyč. Ve 27. minutě přece jen přidal druhý domácí gól Djuraš.

Hostům nevrátil vedení Seidler, který neproměnil desetimetrový kop. Ve 35. minutě byl po druhé žluté kartě vyloučen Rešetár, přesto hosté přečkali oslabení i závěrečný tlak Chorvatů a udrželi nerozhodný výsledek.

Česká futsalová reprezentace se na mistrovství světa představila třikrát v historii. Nejlepšího výsledku dosáhla v roce 2012 v Thajsku, kde došla do osmifinále. Na poslední šampionát před čtyřmi lety v Kolumbii se Neumannův výběr nekvalifikoval. MS příští rok hostí Litva.

Úvodní utkání baráže o postup na MS futsalistů v Zadaru:
Chorvatsko - Česko 2:2 (1:2)
Branky: 20. Novak z pen., 27. Djuraš - 10. Záruba, 12. Rešetár. ČK: 35. Rešetár.
Česko: Němec - Rešetár, Seidler, Holý, Vnuk - Baran, Vokoun, Záruba, Křivánek, Slováček, Koudelka, Homola. Trenér: Neumann.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.