Hlavní obsah

Kanonýr Luís Fabiano se vrací ze Sevilly do Brazílie

SAO PAULO

Kanonýr Luís Fabiano se vrací po sedmi letech strávených v Evropě do rodné Brazílie. Třicetiletý fotbalista podepsal čtyřletou smlouvu s týmem FC Sao Paulo. Podle informací brazilského klubu za něj dostane jeho dosavadní zaměstnavatel Sevilla 7,6 miliónu eur (184 miliónů korun).

Článek

Luís Fabiano přišel po několika úspěšných sezónách i vinou zranění o stálé místo v sestavě Sevilly a Sao Paulo o něj usilovalo již od podzimu. "Uskutečnili jsme náš sen, je to dárek všem příznivcům Sao Paula. Luís Fabiano přinese týmu kvalitu, bojového ducha i zábavu," oznámil prezident klubu Juvenal Juvencio.

Brazilský reprezentant se dokonce vzdal ročních prémií, aby došlo ke snadnější dohodě obou klubů. "Peníze nejsou v životě všechno. Nic se nevyrovná štěstí a pocitu, že mohu znovu obléct dres klubu svého srdce," uvedl účastník loňského mistrovství světa, jenž v Sao Paulu hrával již v letech 2001 až 2004.

Poté odešel na rok do Porta, střelecké schopnosti naplno předvedl až v Seville. S tou získal dvakrát Pohár UEFA, v roce 2008 byl se 24 brankami druhým nejlepším střelcem španělské ligy. S brazilskou reprezentací vyhrál před sedmi lety jihoamerický šampionát i Pohár FIFA v roce 2009.

Reklama