Hlavní obsah

O místo prezidenta FIFA se možná bude ucházet Chilan Figueroa

SANTIAGO

Bývalý nejlepší fotbalista Jižní Ameriky Elías Figueroa se možná bude ucházet o post prezidenta FIFA. Dosavadními kandidáty jsou stávající šéf světového fotbalu Švýcar Sepp Blatter a prezident Asijské konfederace Muhammad bin Hammám z Kataru.

Článek

Čtyřiašedesátiletého Chilana chce prosadit skupina pojmenovaná FIFA Change (Změna FIFA). "Nejdřív mě pozvali, abych byl v jejich komisi a pak došli k tomu, že jsem jejich nejlepším kandidátem," řekl Figueroa agentuře Reuters. "Nechtěl jsem to zveřejňovat tak brzo, ale když už se tom začalo psát... Víc řeknu v pondělí nebo úterý. Když kandidaturu přijmu, prozradím, kdo mě podporuje," dodal.

Figueroa se jako hráč proslavil během angažmá v uruguayském Peňarolu a brazilském Internacionalu. S uruguayskou reprezentací si zahrál na třech světových šampionátech a v letech 1974 až 1976 byl zvolen nejlepším fotbalistou Jižní Ameriky.

Blatter je v čele FIFA od roku 1998, kdy nahradil Brazilce Joaa Havelange. Volba prezidenta se uskuteční 1. června na kongresu v Curychu.

Reklama