Hlavní obsah

Slováci po vlastním gólu podlehli Dánsku, poprvé od MS prohráli Němci

PRAHA

Fotbalisté Slovenska prohráli doma přípravný zápas s Dánskem 1:2, k čemuž přispěl i vlastní gól Saláty. Německo poprvé od mistrovství světa 2010 v JAR našlo přemožitele. V dnešním přípravném utkání doma podlehli Austrálii 1:2 a připsali si tak první porážku od semifinále MS se Španělskem. Angličané doma jen remizovali 1:1 s Ghanou, naopak Itálie i v oslabení porazila 2:0 Ukrajinu.

Foto: Radovan Stoklasa , Reuters

Slovák Kornel Salata (vlevo) si dává vlastní gól v zápase s Dánskem

Článek

Němci přitom měli duel s Austrálií dobře rozehraný a vedli po gólu Gomeze, jenže po hodině hry přišly rozhodující akce hostů. Carney nejprve po vydařené kombinaci srovnal a za další tři minuty zajistil Australanům výhru Wilkshire proměněnou penaltou.

Austrálie přitom všechny tři předchozí vzájemné duely prohrála a pokaždé inkasovala minimálně tři góly. A to včetně duelu ve skupině posledního MS, kde prohrála 0:4.

Stejným výsledkem jako Němci prohráli doma i Slováci, kteří podlehli Dánsku. Vše načal vlastním gólem Saláta. Hološko sice vyrovnal, avšak 18 minut před koncem rozhodl Krohn-Dehli.

To Itálie se radovala z výhry, přestože v souboji s Ukrajinou dohrávala poslední čtvrthodinu o deseti bez vyloučeného Astoriho. To však už vedla po brance Rossiho a i v oslabení výhru potvrdil devět minut před koncem Matri.

Po vítězství sahala také Anglie, která potřebovala napravit předchozí domácí prohru s Francií a remízu s Černou Horou. Proti čtvrtfinalistovi MS Ghaně poslal domácí tým před 80 tisíci diváků do vedení útočník Carroll, pro nějž to byl první reprezentační zásah kariéry, ale v poslední minutě zařídil nerozhodný stav kanonýr anglického Sunderlandu Asamoah Gyan. Anglie tak doma potřetí za sebou nevyhrála.

Polsko si odvezlo bezbrankovou remízu z Řecka, ovšem hlavní událostí bylo loučení dlouholeté reprezentační opory Michala Žewlakowa, který se rozhodl ukončit mezistátní kariéru. Svou bilanci tak vylepšil na 102 startů za národní tým, což je polský rekord. Poslední start si připsal symbolicky proti Řecku, kde čtyři roky působil na klubové úrovni v dresu Olympiakosu Pireus.

Reklama