Hlavní obsah

VIDEO: Fotbaloví šampióni, kteří začali na plovoucím hřišti z prken

BANGKOK

Pětiminutové video, které vás nabije stejnou dávkou emocí jako hollywoodské bijáky o slavných sportovcích a zápasech. Popisuje přitom pravdivý příběh kluků z plovoucí vesnice ukotvené ke skále Koh Panyee, kteří museli stlouct fotbalové hřiště z prken a dřevěných trámů, aby si mohli splnit sen stát se fotbalovými šampióny.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto

Článek

Hrané video je součástí reklamní kampaně Thai Military Bank. Příběh, který vypráví, se začal odvíjet v roce 1986, kdy se kluci z plovoucí vesnice na jihu Thajska při sledování fotbalu v televizi rozhodli, že založí vlastní tým. To byl ale problém, najít prostor pro hřiště bylo ve vesnici nemožné. A tak se rozhodli postavit si plovoucí hřiště ze dřeva.

Rychlý střih do současnosti. Tento tým nyní patří k nejúspěšnějším celkům thajských mládežnických soutěží. Už dávno nehrají na provlhlých prknech, dnes už mají kvalitní povrch a vybavení. A trofeje. Již sedm let nenašli ve své soutěži přemožitele a mládežnickými šampióny jižního Thajska jsou od roku 2004 až do současnosti.

Reklama

Související témata: