Hlavní obsah

Faux pas na královské svatbě. Fotbalista Beckham si Řád připnul opačně

LONDÝN

Na královské svatbě prince Williama s Kate Middeltonovou se pozvaný fotbalista David Beckham dopustil prohřešku proti etiketě. Řád britského impéria v podobě pisánského kříže si na svůj jinak elegantní frak připnul na opačnou stranu.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

David Beckham s Řádem a manželkou Victorií na královské svatbě.

Článek

Řád mu udělila britská královna Alžběta II. v roce 2003 za zásluhy na fotbalovém poli. Ve svých osmadvaceti letech se tak David stal jedním z nejmladších držitelů tohoto mimořádného ocenění.

Odznakem Řádu je pozlacený smaltovaný pisánský kříž. V kulatém středu jsou hlavy Jiřího V. a královny Marie, obklopené nachovým prstencem s heslem Pro Boha a říši. Kříž visí na koruně.

Victoria šik jako vždy 

Naopak manželka fotbalisty, bývalá členka slavné britské skupiny Spice Girls Victorie, vypadala nesmírně půvabně. Všechny překvapila, že se na páteční svatbu přes vysoký stupeň těhotenství vůbec dostavila.

Těhotná Victoria svým půvabem situaci vyžehlila.foto: Reuters/Kai Pfaffenbach

Na sobě měla tmavě modré volné šaty, které nádherně ladily s líčením očí i jemným malým kloboučkem od návrháře Phillipa Tracyho. Perfektně zvolila i jednoduchý účes.

Prostě jako vždy svým šmrncem Davida v porcelánu zachránila.

Reklama

  2 : 1 Real Madrid - Bayern 2 : 1 dohráno
20240508T21 : 00:00+0200
Real Madrid vs. Bayern
Real Madrid vs. Bayern
Real Madrid
Bayern
  Leverkusen - AS Řím dnes 21 : 00
20240509T21 : 00:00+0200
Leverkusen vs. AS Řím
Leverkusen vs. AS Řím
Leverkusen
AS Řím
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.