Hlavní obsah

Messimu v patách - sedmiletý špunt z České Lípy sahá po angažmá v Barceloně

BARCELONA

Je ročník 2004 a bojuje o angažmá v FC Barcelona. V roce, kdy slaví teprve sedmé narozeniny... Nejde samozřejmě o profesionální smlouvu, ale o místo ve fotbalové škole slavného klubu, po němž talentovaný Patrik Měkota sahá. Odchovanec Arsenalu Česká Lípa už v Barceloně prošel přes náročné první kolo a teď bude muset v tvrdé mezinárodní konkurenci udělat poslední krok, aby se do vysněné školy dostal.

Foto: Josef Měkota

Patrik Měkota, odchovanec Arsenalu Česká Lípa, ročník 2004...

Článek

Český fotbal potřebuje nové Nedvědy a spol. jako sůl. Vyrůstat v přípravce slavné Barcelony, to už by se jeden takový nový Nedvěd mohl urodit... Ještě však není vyhráno, konkurence je velká. Uchazeče ročníků 2000 až 2005 pro vstup do fotbalové školy FCBEscola na sezónu 2011/2012 čeká rozhodující finále testování.

„S radostí vám oznamuji, že z náročného prvního kola postoupil také zástupce České republiky. Odchovanec Arsenalu Česká Lípa, Patrik Měkota, ročník 2004,“ napsal do redakce Sport.cz přímo z Barcelony fotbalistův hrdý otec Josef Měkota.

Kdo by nechtěl jít ve stopách Lionela Messiho...foto: Reuters/Fadi Al-Assaad

Paradoxní je, že odvážnému špuntovi z České Lípy už zasáhlo do života i finále Ligy mistrů mezi Barcou a Manchesterem United. Původně se totiž rozhodující výběr do fotbalové školy měl konat v sobotu 28. května, tedy přesně v den, kdy v londýnském Wembley vzplane ostře sledovaná bitva gigantů.

„Proto byly závěrečné zkoušky přesunuty na 4. června. Doufám, že Patrik na Mini Estadi zabojuje a s úspěchem vstoupí do FCBEscula. Držte nám palce,“ píše pan Měkota.

Vydat se po stopách Messiho, to by byl pro talentovaného českého kluka opravdu gól. Vždyť pokud jde o bývalé Československo, může být s Barcelonou spojován jen Ladislav Kubala, maďarsko-slovensko-španělský fotbalista a trenér, který o sobě prohlásil: „Jsem světoběžník.“

Světoběžníkem by se teď mohl stát i talent z České Lípy...

Reklama

Související témata: