Hlavní obsah

V Edenu se v exhibici představí Mendieta i strýc tenisty Nadala

PRAHA

Někdejší hvězdy světového fotbalu se v sobotu 18. června představí v pražském Edenu v rámci exhibičního utkání mezi týmem stříbrných medailistů z evropského šampionátu v Anglii v roce 1996 a výběrem Evropy, za který nastoupí členové Asociace bývalých profesionálních fotbalistů. Fanoušci mohou vidět v akci například někdejší španělské reprezentanty Gaizku Mendietu, Andoniho Goikoetxeu, strýce tenisty Rafaela Nadala Miguela Ángela a Srba Sava Miloševiče.

Foto: Dorian Hanuš, Právo

Stadión v Edenu

Článek

Do Prahy by mohly zavítat i další hvězdy. Organizátoři jednají o případné účasti s francouzskými hráči Bixentem Lizarazem a Lilianem Thuramem, Rumunem Gheorghem Hagim, Nizozemcem Patrickem Kluivertem, Španělem Fernandem Morientesem, Němcem Matthiasem Sammerem a dalšími.

Souboj výběru Evropy s českým celkem bude hlavním vrcholem exhibičního odpoledne v Edenu. Domácí tým budou tvořit medailisté z evropského šampionátu v Anglii v čele s Pavlem Nedvědem, které doplní pozvaní hosté. Představí se Jan Koller, Vratislav Lokvenc nebo brankář Martin Vaniak, jenž končí s kariérou.

Program v Synot Tip Areně odstartuje ve 13:00. Nejprve změří síly internacionálové Dukly Praha s Bohemians 1905, kteří vyběhnou na trávník v mistrovské sestavě z ligového ročníku 1982/83. Následovat bude derby mezi Spartou a Slavií. Akce s názvem Legendy 2011 bude definitivní tečkou za oslavami osmdesátých narozenin Josefa Masopusta, který provede čestný výkop.

Reklama