Hlavní obsah

VIDEO: Patrik se ve stopách Messiho nevydá, místo Barcy půjde do školy

PRAHA

Uznejte, že dělal co mohl a vyšíval kličky jako ďábel. Ani dres s Messiho desítkou na zádech však sedmiletému Patriku Měkotovi štěstí nepřinesl. Po téměř dvou týdnech nervů přišlo odchovanci Arsenalu Česká Lípa vyrozumění, že do fotbalové školy FC Barcelona nebyl přijat. Bere to však jako chlap. Těší se na své českolipské kamarády a po prázdninách nastoupí doma do 1. třídy.

Foto: Josef Měkota

Leo Messi, velký Patrikův vzor...

Článek

Velké finále všech uchazečů o angažmá ve fotbalové škole FCBEscola pro sezónu 2011/2012 proběhlo na Mini Estadi přímo ve stínu slavného Nou Campu již v sobotu 4. června. Od té doby rodina sedmiletého Patrika Měkoty netrpělivě a nervózně očekávala verdikt slavné Barcy.

„Až včera večer, po téměř dvou týdnech nervů, konečně přišel mail s vyrozuměním. Patrik nebyl do fotbalové školy FC Barcelona přijat,“ informoval v pátek Sport.cz hráčův otec Josef Měkota.

Finále testů - trenéři mezi kluky chodili a zapisovali si poznámky do velkých bloků.foto: Josef Měkota

Talent z České Lípy prošel prvním kolem testů a také ve finále výběru se utkal s mezinárodní konkurencí. „Závěrečné testování probíhalo asi hodinu. Začínalo lehkým rozcvičením, přihrávkami a poté trenéři rozdělili děti do skupinek, které proti sobě hrály fotbal. Malí adepti byli ze strany trenérů bedlivě sledováni a ti si neustále dělali k jednotlivým hráčům písemné poznámky,“ líčí Patrikův otec.

Po dvou týdnech tedy přišla špatná zpráva. Blonďatý andílek ji však přijal ve stylu velkého hráče, přestože se ve stopách hvězdného Lea Messiho a spol. nevydá... „Patrik je v pohodě, už se zase těší na kamarády v Arsenalu v České Lípě,“ ujišťuje otec.

Patrik Měkota na zápase Barcelony. Tady by také jednou chtěl válet...foto: Josef Měkota

Příští rok se Měkotovi o angažmá v barcelonské školičce ucházet nebudou. „Patrik nastupuje v září do 1. třídy, tak by to už měl komplikovanější. FC Barcelona mu nabídla místo ve škole techniky, této nabídky ale nevyužijeme,“ konstatuje Josef Měkota.

I tak zůstanou rodině jen krásné vzpomínky. „Jsme velmi rádi, že jsme se vůbec mohli zúčastnit a být součástí té skvělé fotbalové atmosféry, která v Barceloně panuje...“

Mezi prvním kolem a finále testů Patrik v Barceloně několik týdnů trénoval ve fotbalovém klubu CE Vila Olímpica, s jehož týmem také absolvoval přípravný zápas proti FC Horta.

Reklama

Související témata: