Hlavní obsah

Čech denně mlátí do bubnů a chtěl by koncertovat, nejlépe ve Wembley

PRAHA

Nejen fotbalový, ale i hudební talent v sobě objevil český legionář ve službách londýnské Chelsea Petr Čech. Angažoval proto učitele, nahrál první cédéčko s pár písničkami a sní o tom, že jednou vystoupí na opravdovém koncertu. Nejraději by si zahrál se slavnou irskou kapelou U2 a pochopitelně přímo v londýnském Wembley. „Byl jsem na dvou koncertech této skupiny a vládla na nich úžasná atmosféra. Ve Wembley obzvlášť, neboť celý stadión znal její písničky. Musí být úžasné stát na pódiu,“ prozrazuje Čech svůj velikánský muzikantský sen.

Foto: Pavel Lebeda pro SPORT INVEST Group

Brankář Petr Čech si doma pouští rachot bicích jen do sluchátek. Zatím...

Článek

Nejprve to byla jen záliba. Teď už ale přerostla u Čecha ve skutečnou vášeň. Ba přímo v posedlost... Šla už tak daleko, že dnes buší do bubnů den co den.

„Manželka rachot bubnů snáší dobře, děti mlácení do bicích také baví, a tak se počáteční relax proměnil ve skutečnou vášeň. Koupil jsem si pořádnou soupravu, sehnal si trenéra a pustil se do toho skutečně naplno,“ svěřuje se reprezentační gólman, že když už něco dělá, koná to naplno a pořádně.

„Samo sebou že normální akustické bicí jsem si domů pořídit nemohl, protože rachot by rušil sousedy i děti, takže doma mám digitální bicí. Na nich je možno volit přes počítač sedmdesát různých nastavení a pouštět si muziku jen do sluchátek,“ prozradil Čech.

„Na akustické bubny chodím mlátit do studia. Nahrál jsem dokonce už i pár písniček pro rodinu a manželku popichuji: Jen počkej, až půjdeš na můj první koncert.“

Tajemný náznak

O veřejném vystoupení Čech skutečně sní. „Pracuji tvrdě na tom, abych byl připravený, protože mým snem skutečně je zahrát si s nějakou kapelou na veřejném vystoupení. Mám rád muziku skupiny U2, v Londýně jsem byl dvakrát na koncertu této skupiny a třeba ve Wembley vládla úžasná atmosféra. Celý stadión znal veškeré písničky, takže muselo být úžasné stát na pódiu,“ doslova se rozplýval Čech.

„Pracuji proto na tom, abych byl připravený na chvíli, kdy se všechno sejde a někdo si se mnou zahraje. Nechme se překvapit,“ tajemně naznačil reprezentační gólman.

Zpěvák skupiny Nightwork Vojtěch Dyk (vlevo) si zkouší brankářskou helmu Petra Čecha.foto: ČTK/Kateřina Šulová

První nabídka se možná začíná rodit. Herec a zpěvák Vojta Dyk, který se stejně jako Čech zapojil do projektu České spořitelny zaměřeného na mladou generaci ,S náma na to máš´, už první nabídku předložil.

„Ty nás pozveš na zápas Chelsea a na oplátku si v naší skupině NightWork sedneš za bicí. Vždyť náš bubeník Ondra Sluka může být právě nemocný,“ vytasil se Dyk s pozváním pro Čecha.

Reklama

Související témata: