Hlavní obsah

Fotbalistu Calika šokovaly zvěsti, že sedí v Turecku za mřížemi kvůli korupci

DINSLAKEN

Turecký fotbalista Serkan Calik je šokován svým údajným zapletením do korupčního skandálu v domácí lize. Podle médií má být v Turecku ve vězení, přitom tráví dovolenou u rodičů v Německu. Pětadvacetiletý hráč týmu Genclerbirligi s hrůzou reagoval na nepravdivé informace, které o něm zveřejnila turecká média, a zvažuje proti nim právní kroky.

Foto: internet

Ilustrační foto

Článek

"Sedím si u rodičů v Dinslakenu na gauči a najednou telefon: že prý jsem ve vězení," líčil nevěřícně německé agentuře SID fotbalista narozený v Německu, který si zahrál i za oba reprezentační týmy do 21 let. "Samozřejmě to není pravda. Vyrazilo mi to dech a pobavilo zároveň," dodal s trpkým úsměvem.

Zadrženo už 59 lidí 

Skandál s možným zmanipulováním zápasů posledního ročníku turecké ligy se rozrůstá. Policie od neděle zadržela už 59 lidí, Calik měl být podle agentury Anatolia jedním z nich. Podezřelý je i předseda nejpopulárnějšího klubu v zemi a úřadujícího mistra Fenerbahce Istanbul. Některé ze zadržených lidí už žalobce vyslechl.

Calik podle svých slov je už několik týdnů v Německu, kde si užívá volna a také se po malé operaci kotníku věnuje v Duisburgu rehabilitaci. "Přísahám, že s tím nemám nic společného. Hned jsem volal našemu sportovnímu řediteli," dodal vyděšený fotbalista s tím, že se za pár dnů do Turecka vrátí a uvidí, co proti křivému obvinění podnikne.

Reklama

Související témata: