Hlavní obsah

Slavia v generálce s Laziem Řím ztratila náskok a remizovala 3:3

AURONZO DI CADORE

Slávističtí fotbalisté měli v generálce na start nové prvoligové sezóny blízko k cennému skalpu Lazia Řím. Nad pátým celkem uplynulého ročníku Serie A vedli na závěr soustředění v Itálii v poločase 2:0, poté po druhém gólu Lukáše Jarolíma v zápase 3:2, ale náskok neudrželi a s favoritem se rozešli smírně 3:3.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ilustrační foto

Článek

Na herním kempu tak slávisté uhráli ve třech utkáních tři remízy a v celé letní přípravě se nedočkali ani jedné výhry. Přitom dnes k ní měli dlouho slibně nakročeno.

V první půli si proti věhlasnému soupeři, kterému začala letní příprava vzhledem ke startu Serie A později, vytvořili několik šancí a dvě z nich proměnili. Nejprve se po rohovém kopu v 18. minutě trefil hlavou Jarolím a pak se důrazem přes obránce Brocchiho prosadil Milutinovič.

Lazio v pauze prostřídalo jedenáctku a postupně přebralo iniciativu. V 58. minutě snížil hlavou Floccari a o chvíli později z penalty srovnal Del Nero. Pražané po Jarolímově skákavém přímém kopu vzápětí ještě jednou vedli, ale po Dostálově chybě zařídil remízu znovu Floccari.

V dresu Lazia se na posledních deset minut dostal na hřiště i český útočník Libor Kozák.

Přípravné fotbalové utkání v Itálii:
Lazio Řím - Slavia Praha 3:3 (0:2)
Branky: 58. a 70. Floccari, 64. Del Nero z pen. - 18. a 66. Jarolím, 29. Milutinovič.
Sestava Slavie: Čontofalský - Dostál, Kaufman, Hubáček, Trubila - Prošek (55. Hurka, 90. Vahnal), Jarolím, Petrák (80. Šimeček), Milutinovič (46. Vlček), Koreš - Pospěch (65. Voráček, 86. Vondráček). Trenér: Petrouš.

Reklama

Související témata: