Hlavní obsah

VIDEO: Zoufalá brankářka. Pustila vše, co letělo okolo

NYON

Jsou dny, kdy se nedaří. Kdy do sítě zapadnou i střely, které měly skončit v bezpečí gólmanových paží. Ale to, co předvedla na evropském šampionátu fotbalistek do 17 let v Nyonu islandská brankářka Arna Lind Kristinsdottirová, se jen tak nevidí. Za svá záda pustila prakticky vše, co letělo okolo a stala se tak největší „dírou“ mistrovství.

Foto: Nigel Roddis, Reuters

Fotbal - ilustrační foto

Článek

Kiksy nebohé Islanďanky díky YouTube obletěly svět, Kristinsdottirová se tak proslavila jako nejhorší brankářka v dějinách. Komické? Smutné? V některých amatérských soutěžích je možná něco podobného k vidění také, ale na vrcholném klání dívčích fotbalových nadějí? Na takovou koncentrací hrubých chyb nenarazíte ani mezi mládežníky.

Čtyři laciné branky vyřadily Island z turnaje, ostrovní tým kvůli nim podlehl v semifinále šampionátu 0:4 Španělkám. Kristandottirová měla špatný den v ten nejhloupější okamžik, v kvalifikační fázi totiž několikrát dokázala, že chytat umí. Jen v semifinále Eura se jí zkrátka rozklepala kolena...  Do zápasu o třetí místo s Němkami již nenastoupila a Island dostal ještě větší nálož, když prohrál 2:8.

Reklama