Hlavní obsah

Může zůstat. Ale za zamlácení ženy se musí kolumbijský kouč zapojit do programů za práva žen

BOGÓTA

Kolumbijská fotbalová federace nepřijme rezignaci trenéra Hernána Daría Gómeze. V místním rádiu to uvedl její místopředseda Alvaro González. Reprezentační kouč v úterý odstoupil po incidentu z minulého víkendu, při němž v baru v Bogotě dvakrát uhodil opilou ženu.

Foto: Fernando Llano, ČTK/AP

Trenér Kolumbie Hernan Dario Gomez

Článek

Oficiálně mají zástupci svazu jednat poté, co 20. srpna skončí mistrovství světa hráčů do 20 let, které Kolumbie hostí. Podle Gonzáleze ale panuje shoda, protože zástupci federace nechtějí o úspěšného kouče přijít. "Případ rezignace trenéra je vyřešený, shodli jsme se, že ji nepřijmeme," cituje jeho slova agentura AP.

Gómez napadl opilou ženu poté, co se od ní dočkal kritiky za práci u národního týmu. Tlak sponzorů a politiků jej donutil vzdát se funkce, na druhé straně se ale o jeho setrvání výrazně zasazovali reprezenti.

Pětapadesátiletý Gómez vedl kolumbijskou reprezentaci od května a na nedávném mistrovství Jižní Ameriky s týmem prošel do čtvrtfinále. Na lavičce národního týmu stál bývalý kouč Ekvádoru a Guatemaly už v minulosti a v roce 1998 Kolumbii dovedl k její dosud poslední účasti na světovém šampionátu.

Podmínkou svazu pro setrvání kouče na lavičce bude podle Gonzáleze jeho účast v programech obhajujících práva žen.

Reklama

  1 : 0 Dortmund - PSG 1 : 0 dohráno
20240501T21 : 00:00+0200
Dortmund vs. PSG
Dortmund vs. PSG
Dortmund
PSG