Hlavní obsah

Portugalský obránce Carvalho nečekaně skončil v reprezentaci

LISABON

Obránce Ricardo Carvalho nečekaně ukončil reprezentační kariéru. Třiatřicetiletý fotbalista Realu Madrid nejprve bez vysvětlení opustil sraz portugalského týmu a poté oznámil, že za něj už kvůli nedostatku respektu hrát nebude.

Foto: Carlos Barria, Reuters

Ricardo Carvalho už portugalský národní dres neoblékne.

Článek

"Cítím se v nejlepší fyzické i psychické formě a ukazoval jsem to v zápasech reprezentace i klubu. Ale když mi dávají pocítit, aniž by mi cokoliv řekli, že nejsem pro tým potřebný, tak je jediné možné řešení - konec," citovala Carvalha agentura Reuters.

Bývalý obránce Porta a Chelsea neuvedl, co se během srazu stalo. Portugalská média však spekulují, že odjel kvůli pocitu, že nebude v základní sestavě.

"V každém ze 75 zápasů v reprezentaci jsem bojoval za čest národního týmu. Nikdy dřív ale tolik neurazili moji hrdost," uvedl Carvalho. "Mezi spoluhráči jsem pouze jedním z týmu, ale stejně jako ostatní si zasloužím šanci a respekt," dodal.

Carvalho za Portugalsko nastoupil poprvé v roce 2003. V letech 2004 a 2008 si zahrál na mistrovství Evropy, v roce 2006 a loni byl také na mistrovství světa.

Reprezentace se bez zkušeného beka bude muset obejít už v pátečním kvalifikačním utkání o postup na Euro 2012 na Kypru. Tým trenéra Paula Benta má ve skupině H na prvním místě deset bodů stejně jako druhé Dánsko a třetí Norsko.

Reklama

Související témata: