Hlavní obsah

VIDEO: Co byla podle vás trefa týdne? Vyberte si z parádních gólů

PRAHA

Nečiníme si nárok učinit vyčerpávající a reprezentativní přehled gólů fotbalového víkendu či týdne. Ale pár povedených nabízíme. Berte to jako pohodové pokoukání na to, co se také přihodilo na trávnících - většinou evropských. Ale nezůstaneme jen na nich. A můžete si také zahlasovat. Který gól vás oslovil nejvíce?

Foto: Jon Super, ČTK/AP

Do výběru povedených gólů se dostal i ten z kopačky Fernanda Torrese z Chelsea.

Článek

1. V hamburské přístavní čtvrti St. Pauli najdete spoustu atrakcí, opravdu parádních, teď ale jednu fotbalovou exkluzivitu vyvezl tamní druholigový tým do Karlsruhe. Florian Bruns názorně předvedl, jak se vypořádat se zdí při přímém volném kopu. Domácí gólman Dirk Orlishausen byl bezmocný.

2. I fotbalisté Galatasaraye předvedli, jak lze dobře naložit se standardní situací. Felipe Melo trefil po rozehrávce horní roh branky Samsunsporu. Brankář Sahin neměl šanci, střelec přidal zajímavou oslavu gólu, kterým otevřel skóre utkání se Samsunsporem (3:1).

3. Jakoby měl v hlavě kopačku, taková to byla rána od Alberta Aquilaniho z AC Milán, Morgan De Sanctis v neapolské bráně mohl jen přemítat, co se to vlastně stalo. Vypadalo to, že AC půjde za vítězstvím, ale nakonec po výhře 3:1 jásali domácí.

4. Neapoli se v souboji s AC Milán povedl dokonalý obrat. Domácí uštědřili hostům k. o. A vše obstaral Edinson Cavani, dal všechny tři góly, do hitparády mu zapisujeme ten první. Brankáři Christianu Abbiatimu se trefil přesně mezi nohy.

5. Zabrousíme také do Jižní Ameriky. Escobar z bolivijského týmu The Strongest La Paz z přímého kopu korigoval na 1:3 v souboji s Bolivarem. Jeho tým nakonec prohrál na domácí půdě 3:5, ale branka byla výstavní.

6. Nemůžeme vynechat Anglii. Luka Modrič takhle odstartoval kanonádu Tottenhamu proti Liverpoolu. Pepe Reina v bráně hostů v tu chvíli ještě netušil, že dostane další tři góly.

7. Dostane se i na šlágr anglické ligy Manchester United - Chelsea. Nani takhle zvyšoval na 2:0. Domácí nezadržitelně směřovali ke třem bodům. Ani Petr Čech v bráně hostů jim v tom nezabránil.

8. Alespoň stopa radosti pro londýnskou Chelsea v boji proti United. Fernando Torres ale tímhle obloučkem jen korigoval na konečných 1:3.

Reklama