Hlavní obsah

VIDEO: Děs na trávníku v Sao Paulu se šťastným koncem

SAO PAULO

Toho střetu si v prvním okamžiku nikdo snad ani pořádně nevšímal, míč odskočil jinam, ale vzápětí aktérům utkání brazilské ligy Corinthians-Santos zatrnulo. Záložník domácích Alex se po zdánlivě nepříliš velkém kontaktu s kolenem soupeře svíjel v křečích. Záběry ze Sao Paula jsou děsivé, až drastické, o to příjemnější je zjištění, že zkušený středopolař nebude mít podle zpráv z nemocnice žádné následky.

Foto: Sport.cz

Záložník Corinthians Alex zůstal po nenápadném střetu se soupeřem bezvládně ležet na trávníku.

Článek

Vše se odehrálo v nastaveném čase druhé půle. Hosté vedli 3:1, domácí se ještě snažili útočit. Protřelý matador Alex, který se letos po dvou letech ve Spartaku Moskva vrátil domů do Brazílie, uklouzl při kličce a při pádu narazil na koleno protivníka. A už nevstal.

Záložník, který v minulosti oblékl i dres brazilské reprezentace, upadl na krátko do bezvědomí, utrpěl otřes mozku, přišly svalové kontrakce.

Sanitka dorazila až na trávník, lékaři na stadiónu fotbalistovi pro jistotu zafixovali krční páteř. Z Fakultní nemocnice São Luiz pak začaly přicházet snad až nečekaně optimistické zprávy. „Nebezpeční vážné újmy na zdraví u Alexe nehrozí.“

Stav zápasu už se od incidentu nezměnil, hráči obou týmů neměli na fotbal už ani pomyšlení.

Reklama

Související témata: