Hlavní obsah

Téměř dva góly na zápas. Na scénu se dere další Haaland!

Praha

Útočník Borussie Dortmund Erling Braut Haaland je jedním z nejžádanějších fotbalistů, krouží kolem něj evropské top kluby. Nyní se však dere na světlo jeho 17letý bratranec Albert Braut Tjaaland. Mladík, který debutoval za první tým Bryne FK v šestnácti, pálí v mládežnickém týmu jeden gól za druhým.

Foto: Marcelo Del Pozo, Reuters

Erlinga Brauta Haalanda si obránci Sevilly pečlivě hleděli, přesto se norský kanonýr ve službách Dortmundu dokázal prosadit.

Článek

Fotbalové geny v rodině Haalandů jsou zřejmě silné, v 90. letech se na trávníku prosazoval otec Erlinga. Ten si premiéru v A-mužstvu norského Molde odbyl v 15 letech, jeho bratranec tedy není příliš pozadu. A už vůbec ne ve střílení branek. Albert Braut Tjaaland zaznamenal v posledních 37 zápasech 64 gólů.

Podobně jako hvězda Dortmundu i on disponuje velkou fyzickou sílou, je rychlý a vysoký. Mohl by být nejnovějším členem této talentované rodiny, který se dostane na elitní úroveň na evropské scéně. Jeho značný počet gólů v mládežnických týmech mu umožnil debutovat v tak nízkém věku v prvním týmu.

„Erling je pro mě velkou inspirací. Chtěl bych být úspěšný jako on. Vím ale, že mě čeká ještě dlouhá cesta," citovala Tjalaanda norská média. Jeho slavnějšímu bratranci trvalo 422 minut, než vstřelil svůj první gól mezi dospělými. Trumfne ho Tjaaland?

Reklama

Související témata: