Hlavní obsah

Novým trenérem fotbalistů Sao Paula se stal bývalý brankář-střelec Ceni

Sao Paulo

Novým trenérem fotbalistů Sao Paula se stal bývalý brankář Rogério Ceni, který se mimo jiné proslavil exekucí přímých kopů. U třináctého celku brazilské ligy nahradil někdejšího argentinského reprezentanta Hernána Crespa, jenž skončil kvůli špatným výsledkům.

Brankář Rogerio Ceni ještě jako úspěšný střelec.

Článek

Osmačtyřicetiletý Ceni v Sao Paulu strávil prakticky celou kariéru a v jeho dresu nastřílel přes sto branek. "Potřebovali jsme rychlé řešení a Rogério byl správná volba. Domluvili jsme se za patnáct minut," řekl na adresu mistra světa z roku 2002 šéf klubu Julio Casares.

Ceni u týmu, který už neúspěšně vedl před čtyřmi lety, nahradil šestačtyřicetiletého Crespa. Bývalý útočník Interu Milán nebo Chelsea do klubu přišel v únoru z argentinského celku Defensa y Justicia. Sao Paulo sice v květnu dovedl k prvnímu triumfu v lize státu Sao Paulo od roku 2005, v brazilské Sérii A ale z dosavadních 25 kol vyhrál jen šestkrát.

Crespo opustil Sao Paulo po vzájemné dohodě s vedením, což klubu umožní obejít nové pravidlo, které brazilským celkům od loňského roku povoluje odvolat jen jednoho trenéra v sezoně.

Reklama

Související témata: