Hlavní obsah

V Cardiffu začal soud kvůli nehodě, při které zahynul fotbalista Sala

Cardiff

V Cardiffu dnes začal soud s mužem, který je obviněný z organizace letu, při kterém předloni v lednu zahynul i argentinský fotbalista Emiliano Sala. Rozsudek by měl padnout za dva týdny. Porotci museli potvrdit, že nejsou fanoušky Cardiffu, do kterého Sala přestoupil za 17 milionů eur z Nantes coby nejdražší posila v historii velšského klubu.

Foto: Facebook: Cardiff City Football Club

Emiliano Sala na archivním snímku

Článek

Šestašedesátiletý David Henderson je obviněn z nedbalosti, která mohla ohrozit let, a z toho, že pro takový druh přepravy neměl potřebné oprávnění. K druhému bodu se dnes doznal.

Osmadvacetiletý Sala zahynul v lednu 2019 při přeletu nad kanálem La Manche poté, co se s ním zřítilo soukromé letadlo, v němž byli jen on a pilot. Salovo tělo bylo objeveno až po několikatýdenním pátrání po vraku pod hladinou moře, pilotovo tělo se nenašlo. Při vyšetřování neštěstí se zjistilo, že letadlo ani pilot neměli oprávnění ke komerčnímu provozu.

Foto: Instagram: Emiliano Sala

Emiliano Sala a jeho pes Nala

Oba kluby se od tragédie dohadují o peníze za transfer. FIFA Cardiffu nařídila vyplatit francouzskému klubu šest milionů eur, což odpovídá dohodnuté první splátce za přestup. Velšané ale považují smlouvu za neplatnou, protože transfer podle nich nebyl dokončen, a odvolali se k mezinárodní sportovní arbitráži CAS.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články