Hlavní obsah

Bomber Skuhravý odsouzen za podvod s autem

Praha

Za podvod s autem dostal bývalý fotbalový reprezentant Tomáš Skuhravý dvouletý trest vězení podmíněně odložený na zkušební dobu čtyř let. Někdejší kanonýr známý jako Bomber se vzdal práva na odvolání, stejně jako státní zástupce. Úterní rozsudek Obvodního soudu pro Prahu 4 je proto pravomocný.

Foto: René Volfík, ČTK

Tomáš Skuhravý na archivním snímku

Článek

Skuhravý, který převážně žije v Janově v Itálii, podle policie fingoval krádež zapůjčeného luxusního auta za dva milióny korun. Vůz nevrátil, ale předal komplicovi. Ten opět auto upravil a chtěl ho prodat. Případ fotbalisty souvisí s loňským rozbitím gangu, který podle policie obchodoval s kradenými luxusními auty.

"Trest má výchovný charakter, neboť ke škodě nedošlo. Auto, kterého se to mělo týkat, bylo společnosti vráceno," uvedl advokát. Obžalovaný se podle něho víceméně k činu doznal a označil své jednání za životní chybu. Spolupracoval prý také s policií na vyšetřování i na identifikaci dalších obviněných. Soud navíc neshledal ani žádné přitěžující okolnosti.

"Toto řízení bylo vedeno samostatně proti němu a nikoli tak, jak bylo prezentováno v médiích, že je členem organizované skupiny," podotkl Šerák.

Skupina, kterou policie stíhá, prý působila především ve Středočeském a Ústeckém kraji a na západě Čech. Loni při zásahu proti ní zajistila policie 35 aut v celkové hodnotě přes 40 milionů korun. Šlo o luxusní vozidla značek BMW, Mercedes Benz, Porsche a Audi.

Obvinění podle kriminalistů zasahovali do identifikátorů kradených aut z Česka a Německa. Vozy ukrývali v garážích nebo bývalých průmyslových objektech. K upraveným autům pořizovali padělané technické průkazy a přihlašovali je do českého registru motorových vozidel. Nesrovnalosti odhalila až odborná policejní expertiza. I padělky technických průkazů byly podle policie velmi zdařilé.

Reklama