Hlavní obsah

České fotbalistky se pokusí překvapit favorizované Dánky

Praha

Soubojem dvou neporažených týmů bude středeční utkání kvalifikace fotbalistek o mistrovství Evropy 2013 ve Švédsku. Na hřišti Viktorie Žižkov v Praze se proti sobě postaví český výběr a favorizované Dánsko a vítěz zápasu bude mít už hodně blízko minimálně k druhému místu v 7. skupině znamenajícímu účast v baráži o postup.

Foto: Issei Kato , Reuters

Ilustrační foto.

Článek

Dánky na mistrovství Evropy ještě nechyběly a na kontě mají dvě bronzové medaile. Také v této kvalifikaci jsou zatím suverénní, když po čtyřech zápasech mají skóre 22:0. Z toho ale 16 gólů daly slabé Arménii, Portugalsko a Rakousko porazily shodně 3:0. Nejlepší střelkyní je se sedmi góly devatenáctiletá útočnice Pernille Harderová.

Také české hráčky si ale vedou dobře. Ztratily jen dva body za remízu 1:1 s Rakouskem, naposledy vyhrály v Portugalsku 5:2.

"Jsem hrozně rád, že jsme to utkání zvládli. Měl jsem z toho zápasu lehké obavy, protože naše první vzájemné utkání v Písku bylo hodně vyrovnané a Portugalky naznačily velký výkonnostní vzestup," řekl trenér Vladimír Hruška. Děkovat mohl hlavně autorce tří gólů Ireně Martínkové.

Dánky budou ve středu jasným favoritem. "To je třeba si přiznat a nedělat si falešné iluze. Tím nechci říct, že jdeme do tohoto zápasu s nějakou poraženeckou náladou, ale je třeba si uvědomit reálnou sílu soupeře a našeho týmu," řekl Hruška.

Klíčové bude utkání s Rakouskem

Klíčové podle něj bude hlavně další utkání s Rakouskem 16. června, kdy půjde o konečnou druhou příčku. "Pochopitelně se budeme s Dánskem rvát o co nejlepší výsledek, nicméně musíme mít na paměti, že nás brzy čeká ještě domácí zápas s Rakouskem, kde se podle všeho bude definitivně lámat chléb. Proto se musíme vyvarovat trestu za karty," uvedl Hruška.

Hrozba trestu visí především nad Ivou Mocovou a Lucií Martínkovou, které už jednu žlutou kartu mají. Naopak po trestu za žluté karty už je k dispozici obránkyně Petra Vyštejnová.

Duel s Dánskem začíná v 15:30, přímý přenos vysílá ČT4. Hlavní rozhodčí je Kataryna Monzulová z Ukrajiny.

Předpokládaná sestava ČR:
Taušová - Vyštejnová, Pincová, Mocová, Sedláčková - Cahyková, I. Martínková, Pivoňková, Voňková - Divišová, L. Martínková.

Reklama

Související témata:
  2 : 2 Leverkusen - AS Řím 2 : 2 dohráno
20240509T21 : 00:00+0200
Leverkusen vs. AS Řím
Leverkusen vs. AS Řím
Leverkusen
AS Řím
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.