Hlavní obsah

Potrestaný Královec bude pískat odvetu Evropské ligy Valencie - Alkmaar

Praha

Fotbalový rozhodčí Pavel Královec, který má v české lize pozastavenou činnost na dva zápasy za chyby v utkání mezi Plzní a Českými Budějovicemi, byl delegován na čtvrteční odvetu Evropské ligy mezi Valencií a Alkmaarem.

Foto: Vlastimil Vacek, ČTK

Fotbalový rozhodčí Pavel Královec

Článek

"Samozřejmě se těšíme, je to pro nás pocta, že můžeme řídit čtvrtfinále Evropské ligy. Uděláme maximum pro to, abychom po utkání odcházeli ze hřiště s pocitem dobře odvedené práce," uvedl Královec.

Královcovi se minulé pondělí nepovedl ligový duel mezi Plzní a Českými Budějovicemi. Po konzultaci s asistentem Radkem Kociánem chybně uznal branku domácího Marka Bakoše, byť slovenský útočník před gólem zahrál rukou. Komise rozhodčích pak za zmatečné jednání, kdy sudí nejprve branku uznali, pak odvolali a nakonec ji ponechali v platnosti, omezila Královcovi delegaci na dva zápasy a Kociánovi na pět utkání.

Na cizinu se distanc nevztahuje

Na mezinárodní scénu se však domácí distanc nevztahuje. Královec si prý získal důvěru komise rozhodčích UEFA i tím, jak dobře v polovině března zvládl osmifinálový duel Evropské ligy mezi Hannoverem a Lutychem.

"Pokud rozhodčí odpíská utkání na vysoké úrovni a dostane vysokou známku, zpravidla mu to otevře dveře pro další nominaci. A to je případ Pavla Královce," řekla předsedkyně komise rozhodčích FAČR Dagmar Damková, která je zároveň členkou komise rozhodčích UEFA. "Momentálně má (Královec) velmi dobré jméno a posledními zápasy si pozici ještě upevnil. Na vavřínech ale usnout nesmí," uvedla Damková, která před týdnem Královcovi po zmatcích v Plzni omezila delegaci na ligové zápasy.

Po boku Královce se ve čtvrtek ve Valencii objeví asistenti Martin Wilczek a Antonín Kordula, brankovými arbitry budou Kocián s Miroslavem Zelinkou a mezi lavičkami se bude jako čtvrtý rozhodčí pohybovat Libor Kovařík.

Královec v letošní sezóně evropských pohárů odpískal tři zápasy v základní skupině Ligy mistrů a dvakrát se objevil v Evropské lize.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články