Hlavní obsah

Polsko v přípravě na Euro vyhrálo 1:0 nad Lotyšskem

Klagenfurt

Polští fotbalisté v oslabené sestavě porazili Lotyšsko 1:0 gólem Artura Sobiecha z 81. minuty. Utkání v Klagenfurtu bylo sehráno jako příprava na mistrovství Evropy, kde se Poláci v základní skupině utkají i s Českem.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Polští fotbalisté vydřeli výhru nad Lotyšskem

Článek

Trenér Polska Franciszek Smuda dnes ještě nenasadil hvězdnou trojici z Dortmundu Lukasze Piszczeka, Jakuba Blaszczykowského a Roberta Lewandowského. V brance pak před gólmanem Arsenalu Wojciechem Szczesným dostal přednost jeho klubový náhradník Lukasz Fabiański.

Polsko však i tak bylo po většinu zápasu lepším týmem. Lotyši zahrozili jen v úvodu, kdy Rudnevse vychytal Fabiański. Pak už ale útočili hlavně spolupořadatelé mistrovství Evropy. Jenže se jim nedařilo překonat brankáře Dorosevse, Wasilewski pak na konci první půle trefil tyč.

Trápení s koncovkou pokračovalo i po změně stran a Mutusczcyk z velmi dobré pozice po centru Grosického hlavičkoval vedle. Až devět minut před koncem vysvobodil Polsko střídající útočník Sobiech. Střelec Hannoveru si naskočil na centr aktivního Grosického a hlavou rozhodl.

Polsko se před startem šampionátu ještě utká 26. května se Slovenskem a 2. června s Andorrou.

Přípravná fotbalová utkání:
Klagenfurt: Polsko - Lotyšsko 1:0 (0:0)
Branka: 81. Sobiech.
Sestava Polska: Fabiański - Boenisch (72. Wawrzyniak), Wasilewski, Jodlowiec (64. Kamiński), Wojtkowiak - Polanski, Murawski, Mierzejewski (46. Kucharczyk), Wolski (46. Matuszczyk), Grosicki - Broźek (57. Sobiech). Trenér: Smuda.
Mnichov: Bayern Mnichov - Nizozemsko 3:2 (2:2)
Branky: 16. Kroos, 27. Petersen, 86. Gómez - 17. Huntelaar, 19. Narsing.
Vallecano: Albánie - Katar 2:1 (0:0).

Reklama

Související témata: