Hlavní obsah

Dva „Evropané“ míří na fotbalový turnaj do Čelákovic

Čelákovice

Špičkové ligové týmy zavítají v sobotu podesáté na letní fotbalový turnaj „O pohár starosty města Čelákovic“. Přes poměrně krátkou historii se čelákovický turnaj může tradičně pochlubit nejkvalitnějším obsazením, což potvrzuje „sestava“, která se představí na letošním jubilejním ročníku – Slovan Liberec (úřadující mistr), FK Mladá Boleslav (účastník předkola Evropské ligy), Baumit Jablonec a Slavia Praha.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Trenér mistrovského Liberce Jaroslav Šilhavý (druhý zprava) přiveze svůj tým na turnaj do Čelákovic.

Článek

„Na turnaji v Čelákovicích jsem byl již několikrát, vím tedy, co od něj mohu očekávat – dvě kvalitní herní prověrky na výborném trávníku a ve skvělé fotbalové atmosféře," říká lakonicky nový trenér pražské Slavie Petr Rada.

Kouč mistrovského Liberce Jaroslav Šilhavý sice nemá takovou zkušenost s turnajem jako jeho předchůdce na lavičce Slovanu, ale i on se na poslední červnovou sobotu těší.

„Bereme to jako potřebnou a kvalitní přípravu na blížící se předkolo Ligy mistrů, neboť se před odjezdem na soustředění do Rakouska střetneme se dvěma předními prvoligovými týmy," zdůrazňuje.

Také další dva trenéři nebudou na čelákovickém turnaji nováčky. Miroslav Koubek na něm vloni zvítězil s týmem Mladé Boleslavi, nový kouč Jablonce Václav Kotal zde ještě vedl hradecké „votroky".

V dosavadní historii turnaje slavila třikrát triumf Mladá Boleslav a pražská Slavia, dvakrát vyhrály Teplice a jednou Jablonec.

PROGRAM TURNAJE: 9.30: Slavia Praha – Mladá Boleslav, 11.15: Baumit Jablonec – Slovan Liberec, 15: utkání o třetí místo, 16.45: finále.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články