Hlavní obsah

Ronaldinho se v Brazílii blýskl třemi góly, ty věnoval zemřelému otci

Sao Paulo

Zemřelému nevlastnímu otci věnoval hattrick dvojnásobný fotbalista světa Ronaldinho v brazilské lize. V neděli, dva dny po jeho smrti, pomohl svému Atlétiku Mineiro třemi góly a dvěma asistencemi k výtězství 6:0 nad Figueirensem.

Foto: Ricardo Moraes, Reuters

Ronaldinho (vpravo) perlil jako v nejlepších letech.

Článek

Ronaldinho se na stadiónu v Belo Horizonte poprvé trefil ve 12. minutě a okamžitě byl zaplaven emocemi. V slzách poklekl na trávník a poté pohledem i ukazováčkem zamířil k nebi a věnoval branku nevlastnímu otci, který v pátek zemřel na infarkt.

Ve 24. minutě se po Ronaldinhově přímém kopu trefil hlavou kapitán Réver a chvíli na to se opět prosadila bývalá hvězda Barcelony střelou pod zdí z přímého kopu. Poté byl po druhé žluté kartě vyloučen záložník Figueirense Jackson a Ronaldinhova exhibice mohla pokračovat.

Třetí branku majitel Zlatého míče z roku 2005 přidal z penalty v 63. minutě a vzápětí přihrál na pátý gól Mineira Bernardovi. Na konečných 6:0 upravil osm minut před koncem Carlos César, a Atlétiko tak ve velkém stylu ukončilo čtyřzápasovou sérii bez vítězství.

Nejlepší zápas po návratu domů

Ronaldinho prožil nejlepší zápas od návratu do Brazílie před dvěma lety. Tehdy zamířil z AC Milán do Flamenga a do Mineira, které na druhém místě tabulky ztrácí šest bodů na vedoucí Fluminense, přišel začátkem června.

Reklama

Související témata: