Hlavní obsah

VIDEO: Tak dlouho si zahrával, až ho stihl trest. Hrubka brankářské legendy Hadarího

Brazzaville/Praha

V egyptské fotbalové reprezentaci nasbíral více než stovku startů, zažil řadu triumfálních okamžiků, nicméně i mistr tesař se někdy utne. Tohle okřídlené přísloví beze zbytku naplnil dlouholetý slavný brankář Essam Hadarí, jenž v současnosti obléká dres súdánského šampióna Al Merreikh. V semifinálovém duelu Poháru africké konfederace proti konžskému AC Leopard de Dolisie si tak dlouho pohrával s míčem v nebezpečné blízkosti své branky, až za svou přílišnou suverenitu a vyzývavost zaplatil gólem.

Kiks brankářské legendy Hadarího.

 
Článek

Devětatřicetiletý někdejší strážce svatyně klubů Al Ahlí či FC Sion za stavu 1:1 snadno zachytil centr před svoji branku. V malém vápně si ale začal poklepávat míčem o zem a brnkal na nervy Cesaireho Ganzeho tak dlouho, až ho útočník soupeře překvapil bleskurychlým výpadem a ukopl mu balón za brankovou čáru.

Hadarí protestoval, ze zpomalených záběrů se však zdá zřejmé, že brankář míč v okamžiku soupeřova dotyku nedržel pevně v rukách a neměl ho plně pod kontrolou, takže sudí branku uznal oprávněně. Chyba egyptské legendy se nakonec ukázala jako rozhodující: súdánský tým prohrál 1:2.

Reklama