Hlavní obsah

Čecha mrzí inkasovaný gól. Už se ale těší na světové finále proti Brazilcům

Jokohama

Postup do finále mistrovství světa klubů Petru Čechovi trochu pokazil inkasovaný gól v nastaveném čase, ale jinak má pochopitelně z výhry Chelsea nad mexickým Monterrey velkou radost. „Jsme rádi, že jsme udělali první správný krok a máme možnost hrát finále,“ dělil se o své dojmy na svých stránkách po vítězství 3:1.

Foto: Kim Kyung-hoon, Reuters

Petr Čech při zákroku v semifinále MS klubů proti Monterrey.

Článek

Ve finále se může těšit na souboj s brazilským celkem Corinthians. „Ti byli spolu s námi favoritem soutěže už před startem a teď se mezi sebou utkáme o titul. Bude to těžký soupeř, ale věřím, že uspějeme a získáme trofej," vzkázal gólman z japonské Jokohamy.

Chelsea věří, že si v Japonsku spraví chuť po posledních neúspěších v Lize mistrů i Premier League. Roli favorita začala proti mexickému celku naplňovat hned od začátku zápasu, jehož skóre načal Juan Mata. Po přestávce přidal druhou trefu lepšící se Fernando Torres a na 3:0 zvýšili Londýňané po vlastním gólu soupeře.

„Začali jsme velice dobře, vytvářeli jsme si šance a jednu z nich proměnili. Do druhého poločasu jsme šli s tím, že musíme zápas co nejdřív rozhodnout, což se dokonale podařilo. Soupeř se pak snažil o snížení stavu, posledních 25 minut hrál dobře," připustil Čech.

Torresovi roste sebevědomí

Monterrey byl nakonec za zlepšený výkon odměněn alespoň čestným gólem v nastavení na konečných 1:3. „Soupeř nakonec jednu branku dal, což je škoda, protože s čistým kontem by to bylo lepší," zalitoval plzeňský rodák.

Kouč Blues Rafael Benítez byl s výkonem svých svěřenců spokojen. Pod jeho vedením se konečně rozstřílel kanonýr Torres, jenž v posledních třech zápasech pětkrát skóroval. Za předchůdce Roberta Di Mattea se trefil přitom jen šestkrát v osmnácti zápasech.

„Já si ale myslím, že si dobře vedl celý tým, jehož je Fernando pochopitelně součástí. Dařilo se mu, a v několika případech to dokonce mohlo být ještě lepší. Má teď větší sebevědomí, vytváříme si více šancí a on tak má více příležitostí ke skórování," pochvaloval si Benítez.

Z vítězství měl radost i střelec úvodního gólu Juan Mata. „Pro nás je to velmi důležitý turnaj. Chceme tuhle trofej vyhrát a stát se světovými šampióny. V neděli uděláme vše, abychom vyhráli," vyhlížel finálový duel španělský reprezentant.

Reklama

Související témata: