Hlavní obsah

Palermo touží po Barošovi. Český kanonýr má Sicilanům pomoci k záchraně v lize

Istanbul

Palermo bojuje v italské lize o přežití. Z devatenácti zápasů nastříleli sicilští fotbalisté jen šestnáct gólů a mají vůbec nejhorší útok v soutěži. Zachránit je má Milan Baroš, kterému sice smlouva s Galatasarayem Istanbul vyprší až za půl roku, ale klub jej vůbec nestaví a v zimě má poslední šanci českého hráče ještě zpeněžit.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Český útočník Milan Baroš by si mohl poprvé v kariéře vyzkoušet angažmá v italské Serii A.

Článek

Dalšími adepty vedle Baroše mají být bývalý útočník Manchesteru City Rolando Bianchi z FC Turín a rumunský reprezentant Ciprian Marica ze Schalke 04.

"Máme teď černé a smolné období. Moje zkušenosti mi říkají, že to někdy může dopadnou špatně a sestup by pro nás znamenal finanční katastrofu," uvedl prezident Palerma Maurizio Zamparini. Klub vyhrál v lize jen třikrát, z posledních pěti zápasů vytěžil pouze bod. "Moc nakupovat nebudeme, protože máme dobrý tým. Jen tomu musíme věřit," dodal.

Královský plat ho drží v Turecku

Jednatřicetiletý Baroš měl nabídky na přestup už loni v létě, kdy je ale odmítl. Bývalý nejlepší kanonýr turecké ligy pobírá v Galatasarayi lukrativní plat 2,8 miliónu eur ročně. V prosinci turecká média psala, že druhý nejlepší střelec v historii české reprezentace má namířeno do katarského Al Saddu, kde od léta působí také slavný španělský kanonýr Raúl.

Reklama