Hlavní obsah

VIDEO: Rána jako z děla a výstavní gól! Fotbalista Miňo napodobil legendárního Roberta Carlose

Asunción

Leváci, to je na fotbalovém trhu hodně lákavé zboží. Legendární brazilský obránce Roberto Carlos patřil ještě na začátku tohoto tisíciletí k nejcennějším klenotům, které brázdily po zelených pažitech. Tu a tam se najde některý z jeho následovníků, který dá zavzpomínat na jeho fantastické góly levačkou. A jeden z nich se v minulém týdnu objevil v Paraguayi - levý bek Fidel Miňo vstřelil skvostný gól, kterým si okamžitě podmanil srdce fotbalových fanoušků.

Fantastický gól Fidela Miňa v paraguayské lize.

 
Článek

Jen málo levých obránců dokáže kopnout míč s takovým citem, přesností i razancí zároveň. Svého času neměl Roberto Carlos na hřišti konkurenci, mezi současnými aktivními hráči mu sotva stačí například bek Manchesteru City Aleksandar Kolarov. Do poznámek fotbalových skautů se teď ale zapsal neznámý mladík z Paraguaye Fidel Miňo.

Třiadvacetiletý fotbalista totiž svému týmu Deportivo Capiatá zajistil v poslední minutě duelu na půdě favorizovaného Cerra Porteňa tříbodový zisk za nejtěsnější výhru 1:0. Miňo se postavil k rozehrávce přímého kopu a ze vzdálenosti šestatřicet a půl metru vyslal na domácího brankáře jedovatou střelu, která se záhy třepetala v síti. Gólman Roberto Fernández neměl nárok, balón totiž nabral takovou faleš, že byl na brankové čáře zcela bezmocný.

Reklama

Související témata: