Hlavní obsah

Rozhodčí přiznal, že udělal při druhé brance Italů chybu

Rio de Janeiro

Rozhodčí Ravšan Irmatov přiznal, že druhou branku fotbalistů Itálie v sobotním utkání Poháru FIFA proti Brazílii uznal chybně. Krátce před gólovou střelou Giorgia Chielliniho totiž uzbecký sudí odpískal penaltu. Domácí Brazilci však o tři body nepřišli, vyhráli 4:2.

Foto: Paulo Whitaker, Reuters

Brazilští fotbalisté protestují proti výroku uzbeckého sudího Ravshana Irmatovova.

Článek

Ke kontroverzní situaci došlo v 71. minutě zápasu. Po závaru po rohovém kopu dostal míč do sítě Chiellini a ani on sám nejdříve nepochopil, že jeho gól na 2:3 platí. Rozhodčí už totiž krátce předtím odpískal faul na jiného italského hráče a ukazoval na značku pokutového kopu. Bleskově však rozhodnutí změnil a na znamení vstřelené branky zamířil rukou ke středu hřiště. Protesty Brazilců nebyly nic platné.

"Uznal, že udělal chybu. Když zapískáte, musíte zastavit hru, už nemůžete dávat výhodu," řekl dnes novinářům mluvčí FIFA Pekka Odriozola. "Vysvětlil nám, jak k tomu došlo. Seběhlo se to všechno rychle, musel se rychle rozhodnout, ale nehledal žádné výmluvy," dodal mluvčí světové federace.

Brazilci se v zápase o výhru připravit nenechali a s plným bodovým ziskem postoupili do semifinále. Itálie šla do vyřazovacích bojů z druhého místa.

Reklama

Související témata: