Hlavní obsah

Náhlý kolaps? Ekvádorský fotbalista Benítez v 27 letech zemřel v Kataru

Dauhá
Aktualizováno

Sedmadvacetiletý ekvádorský fotbalista a reprezentant Christian Benítez v 27 letech zemřel. Informovali o tom zástupci katarského klubu El Džajš, s kterým bývalý útočník Birminghamu v létě podepsal tříletou smlouvu. Podle některých zpráv Benítez zemřel na následky srdečního selhání, oficiální příčina smrti je však zatím nejasná. Soustrast rodině už vyjádřili také zástupci mexického Clubu América, kde se Benítez těšil velké popularitě.

Foto: Guillermo Granja, Reuters

Ekvádorský útočník Christian Benítez.

Článek

Benítez přišel do Asie s vizitkou nejlepšího střelce mexické ligy. V minulé sezóně nastřílel za Américu 30 golů v 43 zápasech a celku z Mexico City pomohl k mistrovskému titulu.

Poprvé se v dresu katarského celku objevil v nedělním zápase proti Sports Clubu, který absolvoval bez jakýchkoli zdravotních problémů.

"Jeho náhlý odchod je obrovským šokem pro každého člena klubu. V týmu působil sice teprve krátce, ale všichni si jej vážili pro jeho charakter. Chtěli bychom vyjádřit upřímnou soustrast jeho rodině," stojí v prohlášení klubu.

Benítez, známý také pod přezdívkou Chucho, působil také v Birminghamu v sezóně 2009/10, do Anglie tehdy odešel na hostování z mexického Santosu Laguna.

Za reprezentaci odehrál syn Ermena Beníteze, historicky nejlepšího střelce ekvádorské ligy, 58 zápasů a vstřelil 24 branek. Nastoupil i na mistrovství světa v roce 2006, svůj poslední gól za národní tým dal na konci března v kvalifikaci o MS 2014 proti Paraguayi.

Reklama

Související témata: