Hlavní obsah

Platini se rozhodne až za rok, zda bude kandidovat na šéfa FIFA

Dubrovník

Až příští rok se prezident UEFA Michel Platini rozhodne, zda bude kandidovat na funkci šéfa FIFA. Bývalý vynikající francouzský fotbalista je vnímán jako přirozený nástupce Seppa Blattera v roli prvního muže světového fotbalu.

Foto: Petr Horník, Právo

Předseda UEFA Michel Platini.

Článek

"Rozhodnu se během mistrovství světa v Brazílii nebo po něm, ale ne dřív. Ještě nevím, co budu v budoucnu dělat, takže využiju těch pár měsíců navíc k přemýšlení," uvedl Platini v Dubrovníku, kde začíná čtyřdenní jednání výkonného výboru UEFA a zástupců všech jejích 54 členských asociací.

Příští volby prezidenta FIFA jsou na programu v květnu roku 2015. Současný šéf světové federace Sepp Blatter sice před dvěma lety tvrdil, už se o funkci ucházet nebude, od té doby však svůj postoj zmírnil a naznačil, že by mohl v čele FIFA vydržet i pro páté období. V roce 2015 mu bude 79 let.

Prezidentské volby UEFA, kterou Platini vede od roku 2007, budou o dva měsíce dřív, v březnu 2015. "Je to ale až za dva roky a myslím, že by bylo egoistické udělat z toho na tuto dobu hlavní bod diskuze, když fotbal čelí mnohem důležitějším záležitostem, než jsem já a moje situace," uvedl Platini.

"Miluju UEFA a rvalo by mi to srdce jít jinou cestou. Na druhou stranu otázka (odchodu do čela FIFA) se neustále objevuje a je legitimní. Proto je pro mě důležité vzít si dost času na rozmyšlenou, abych se rozhodl správně," dodal mistr Evropy z roku 1984.

Na jednání v Dubrovníku UEFA mimo jiné oznámí jména přijatých kandidatur na pořádání mistrovství Evropy 2020. Také by měla říct, jaký je její postoj k případnému přesunu konání mistrovství světa 2022 v Kataru do zimních měsíců.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články