Hlavní obsah

Evropa podporuje přesunutí fotbalového MS 2022 na leden

Dubrovník

Členské státy Evropské fotbalové unie (UEFA) budou podporovat přesun termínu mistrovství světa 2022 v Kataru do zimního období. Jako ideální se jim jeví leden, což doporučí prezidentovi UEFA Michelu Platinimu.

Foto: Bernadett Szabo, Reuters

Prezident UEFA Michel Platini.

Článek

Stanovisko UEFA k případné změně termínu MS v Kataru je jedním z témat zasedání v Dubrovníku, jež probíhá od úterý. Prezident UEFA Platini by měl postoj evropského fotbalu oznámit v pátek po zasedání výkonného výboru.

Na stanovisku UEFA bude záležet i rozhodnutí FIFA, jež bude o stejném tématu jednat příští měsíc. V Kataru se podle názoru odborníků nedá odehrát kvalitní turnaj v tradičním letním termínu, neboť v tomto období panují v zemi čtyřicetistupňová horka, která by ohrožovala fotbalisty i fanoušky.

"Vypadá to, že v červnu a červenci se tam hrát nedá," uvedl pro agenturu AP prezident belgické fotbalové federace Francois de Keersmaecker. "Na jednání převládala nálada podporující přesunutí turnaje na začátek roku 2022," dodal šéf skotské asociace Stewart Regan.

Leden by byl nejmenším zlem z hlediska evropských lig, z nichž část má v té době zimní přestávku. Prezident FIFA Sepp Blatter nicméně spíše preferuje listopad či prosinec, aby nedošlo ke konfliktu se zimními olympijskými hrami 2022.

Reklama

Související témata:
  1 : 0 Dortmund - PSG 1 : 0 dohráno
20240501T21 : 00:00+0200
Dortmund vs. PSG
Dortmund vs. PSG
Dortmund
PSG