Hlavní obsah

Zlatý míč bude tentokrát můj, je přesvědčen Ribéry

Paříž

Francouzský fotbalista Franck Ribéry si věří na vítězství v anketě Zlatý míč FIFA pro nejlepšího hráče světa za letošní rok. Třicetiletý záložník letos s Bayernem Mnichov vyhrál Ligu mistrů, německou ligu i pohár a v srpnu již byl vyhlášen nejlepším fotbalistou Evropy v anketě UEFA.

Foto: Petr David Josek, ČTK/AP

Franck Ribéry (vpravo), jedna z hvězd Bayernu Mnichov, hovoří na tréninku mužstva v Plzni s obráncem Dantem.

Článek

"Nemám obavy, věřím si. Udělal jsem pro to všechno. Když se podíváte na moje výkony za celý rok, rozhodoval jsem zápasy. Třeba jsem nedal v každém utkání gól, ale zatápěl jsem obranám," řekl Ribéry v rozhovoru pro deník Le Monde.

"Za celý rok jsem ani jednou nepropadl. Dařilo se mi celou dobu s reprezentací i v klubu. S Bayernem jsme se zapsali do historie," uvedl. S Francií v nedávné baráži Ribéry vybojoval postup na mistrovství světa.

Konkurence dalšího adepta na Zlatý míč FIFA Cristiana Ronalda, který ocenění získal už v roce 2008, se nebojí. "Dává góly, ale já taky. On jich dává určitě víc, ale hrajeme každý něco jiného," řekl francouzský hráč.

FIFA oznámí užší tříčlennou nominaci 9. prosince. Vítěz hlasování novinářů, reprezentačních trenérů a kapitánů bude vyhlášen 13. ledna.

Reklama