Hlavní obsah

Máme triple! Zaslouženě, ale snadné to nebylo, tvrdil po zisku Superpoháru sparťan Vácha

Praha

Během krátké chvíle dobyl se Spartou tři triumfy. Po lize a domácím poháru se včera Lukáš Vácha s letenským týmem radoval ze zisku Superpoháru. „Myslím, že jsme si to určitě zasloužili," zářil záložník Sparty po jasné výhře 3:0 nad Plzní.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Triple! ukazují sparťané. I Lukáš Vácha (vpravo dole).

Článek

Zápas však pro Spartu nezačal dobře, Plzeň v šesté minutě kopala penaltu. Jak vám bylo?

Říkal jsem si, že máme ještě čtyřiaosmdesát minut na to, abychom zápas otočiti. Ale oni penaltu nedali, takže naše štěstí, jejich smůla.

Ovlivnil zahozený pokutový kop utkání?

Plzeň svoji výhodu proměnila v nevýhodu, my jsme pak dokázali zbytek utkání odehrát lépe než soupeř. Vstřelili jsme branku, myslím, že pak jsme si průběh zápasu hlídali.

Zápasy s Plzní bývaly v posledních letech vyrovnané, nyní jste vyhráli jednoznačně o tři branky. Čekal jste, že zvítězíte tak výrazně?

Nečekal jsem, že to bude snadný, a také to snadný nebylo. Plzeň má kvalitu, dnes ji předvedla. Ale myslím, že jsme odehráli dobrý zápas, využili jsme všechny svoje šance. Byli jsme aktivnější a lepší. Máme vlastně triple, zapsali jsme se tím do historie, to potěší.

Byl průběh utkání odrazem současné výkonnosti obou týmů? Vyhlížíte suverénně. Nechci říkat, že jsme suverénní, chceme si zachovat tvář z minulé sezóny. Snažíme se hrát stejným stylem, reagovat na tempo zápasu a trestat ze šancí. Daří se nám to.

Plzeň nad vámi nevyhrála dva roky...

Pro nás je to jedině dobře, je to pozitivní bilance. Odvádíme práci, kterou chceme, na hřišti nám to funguje.

Reklama

Související témata: