Hlavní obsah

Penalty dál plzeňským prokletím. Ale jsme tak silní, že by nás jedna zahozená neměla položit, tvrdil Uhrin

Praha

Co nadělá, když proměňování pokutových kopů bylo, je a zřejmě dál bude pro jeho Plzeň prokletím? „Nevím, zda zápas o Superpohár zahozená penalta rozhodla, ale každopádně ho ovlivnila. Naše následné chyby, jichž jsme se dopouštěli už v přípravě a teď si je proti Spartě zopakovali, ale ještě víc,“ pravil kouč Západočechů Dušan Uhrin poté, co se po penaltě neproměněné Kovaříkem proměnilo snažení jeho týmu v jednu velkou marnost. Na mistra a vítěze domácího poháru Viktoria neměla, takže opětovně jen přihlížela letenským oslavám.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Praha Vítězslav Lavička s trofejí pro vítěze Superpoháru.

Článek

„Jsem samozřejmě moc rád, že jsme i další trofej získali, tím zkompletovali sbírku a ex post završili loňskou úspěšnou sezónu. Ještě raději pak jsem, že jsme si uchovali aktivitu z úterního střetnutí s Tallinnem a v první půli byli zase střelecky produktivní," přiznával sparťanský kouč Vítězslav Lavička poté, kdy v duchu svých zvyklostí poděkoval společně s hráči letenskému publiku za podporu.

Byla, či nebyla penalta kritická?

Penalta neproměněná Kovaříkem měla podle něho pro vývoj střetnutí podstatný význam. „Pro nás představovala kritický moment, neboť Plzeň nás v úvodu zlobila dlouhými míči za obranu, na které jsme včas nereagovali," glosoval situaci, po níž záhy následovala vedoucí branka Lafaty dávající zápasu zcela jiný ráz.

„Spartu neproměněná penalta nakopla. První gól po rohovém kopu, kdy jsme neuhlídali Lafatu, zrovna tak. Nemyslím ale, že by tak silný tým, jakým Plzeň je, měl nezužitkovaný pokutový kop psychicky srazit, natož pak položit. To spíše chyby, které jsme opět dělali ve středu hřiště a po nichž jsme inkasovali. A naše nezužitkované příležitosti zrovna tak," mínil plzeňský kouč Uhrin, pro něhož představovala konfrontace se Spartou určitě vážné varování.

Do Rumunska se Uhrinovi nechce

Před víkendovým startem ligy, před kvalifikací o Evropskou ligu s rumunským Petrolulem Ploješť rovněž.

„Potkám se sice opět s trenérem Lucescem, ale nejsem dvakrát rád, že pojedeme do Rumunska. Ploješť má hodně silný tým plný cizinců, navíc nás tam čeká blázinec," reagoval na odpolední los.

Ani letenský kouč Vítězslav Lavička z něj není dvakrát nadšený, protože hrozí, že by se Sparta mohla opět potkat se švédským soupeřem. A jak dopadla loni proti Häckenu, to není třeba ani připomínat.

Lavička myslí na revanš

„Hned mě to napadlo, ale výsledek losování je věcí, kterou nemůžeme ovlivnit. Ale o revanš se pokusit musíme. Tedy, pokud se Malmö přes lotyšského mistra Ventspils do dalšího kola probojuje a my se s ním potkáme," připomínal Lavička, že po bezgólovém úvodním duelu není před odvetou o postupujícím a tudíž protivníkovi jeho týmu rozhodnuto.

„Máme výhodu v tom, že zatímco my hrajeme v Estonsku už v úterý, odveta v Lotyšsku je na programu až ve středu, takže potencionální protivníky si pojedeme obhlédnout na vlastní oči," kvitoval, že mu program kvalifikace Ligy mistrů nahrává.

Rostoucí sebevědomí jeho týmu, které třígólové vítězství nad Plzní ještě víc umocnilo, pochopitelně také.

„Určitě dobrý pocit, že posouváme kvalitu týmu krůček za krůčkem, abychom byli lepší a lepší," přiznával, ale hned připomínal: „Výsledek sice působí jednoznačně, ale nesporně zajímavý zápas přinesl pasáže, kdy nás Viktorka dostala pod tlak a dělala nám problémy, takže její sílu i nadále ctím."

Jediné, co oběma trenérům tedy nakonec přidělalo vrásky, bylo zranění hned tří hráčů. Krejčího a Matějovského v domácím táboře, Pilaře v tom plzeňském.

„Skutečně nevím, jak na tom Pilař je, dostal kopačkou do hlavy a odvezli ho na vyšetření do nemocnice," krčil rameny Uhrin.

„Ani já nic bližšího neřeknu, protože čekám na diagnózu lékařů. Podle ní a programu našich zápasů se zařídím, takže možná už v úterý při odvetě v Tallinnu k rotaci v sestavě dojde," přidával Lavička.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články