Hlavní obsah

Juniorka se v Německu vytáhla, Liberec získal skalp Manchesteru City

Liberec

Začátek sezóny nevychází fotbalistům Slovanu Liberec podle představ. Synot ligu zahájili dvěma remízami a v úvodním duelu 3. předkola Evropské ligy prohráli v rumunském Giurgiu 0:3. Povzbuzením pro celý klub však může být skvělý úspěch juniorky, která v přátelském utkání v Německu zdolala stejně starý Manchester City 2:1.

Foto: fcslovanliberec.cz

Liberecký Denis Frimmel při svém prvoligovém debutu proti Olomouci.

Článek

Mohou se pochlubit skvělým výsledkem. Tím spíše, že s juniorkou Manchesteru City má český fotbal čerstvé zkušenosti. V minulé sezóně na něj v nově založené Youth League, jež byla v každý hrací den předehrou Ligy mistrů dospělých, narazila Plzeň. Doma Viktoria prohrála 1:4, venku 0:3.

Liberci se vedlo lépe. Manchester City byl v Německu na soustředění a změřil své síly s Bayernem Mnichov, Norimberkem a českým soupeřem. Proti Slovanu hrál generálku před začátkem sezóny a nastoupil v nejsilnější sestavě.

Kat Dukly se znovu předvedl

Vyrovnané utkání rozhodl dvěma vstřelenými góly Denis Frimmel, který zazářil již v závěru minulé sezóny. V posledním kole domácí Juniorské ligy se při výhře 8:2 nad pražskou Duklou trefil hned šestkrát.

„Jsme rádi, že jsme měli možnost takovéto konfrontace. Soupeř evidentně nebyl zvyklý na náš vysoký presink a dělalo mu to problémy. Kluci si zápas užili, sáhli si na dno," pochvaluje si na klubovém webu trenér David Vavruška.

„Do utkání kluci šli se vztyčenou hlavou. Nenechali se rozhodit tím, kdo proti nim stojí, a zápas mentálně zvládli fantasticky. Myslím, že je to pro ně veliká motivace pro další práci," poukazuje Vavruška, který v závěru jara dovedl áčko do pohárové Evropy.

Přípravný duel juniorských týmů v Německu:
Slovan Liberec - Manchester City 2:1 (1:0)
Branky: 39. a 48. (druhá z pen.) Frimmel - 75. Ambrose.
Liberec: Zoul - Bonk, Egert, Chlumecký, Walney (78. Zitka) - Kaiser (70. Janošík), Songole (72. Vojtěšek), Dydowicz (46. Ondráček), Marguinhos - Frimmel (60. Krejčí), Pato (46. Ambrož).
Manchester City: Gunn - Bossaerts, Angelino, Maffeo, Bryan - Glendon, Fofana (76. Byrne), Ntcham (65. Horsfield), Barker (65. Ambrose) - Cole, Hiwula.

Reklama

Související témata: