Hlavní obsah

Nejdražší tým v historii fotbalu útočí na první trofej. Chceme všechno vyhrát, má jasno Bale

Cardiff

Nejdražší fotbalista světa Gareth Bale se vrátil do rodného Cardiffu, kde se v dresu Realu Madrid utká o Superpohár UEFA se Sevillou. Ale v hvězdami nabitém královském klubu je momentálně tak trochu jedním z mnoha. Real se po loňském triumfu v Lize mistrů ještě posílil a fanoušci jsou zvědaví, jak obstojí v prvním ostrém duelu sezóny.

Foto: Rebecca Naden, Reuters

Fotbalista Realu Madrid na stadiónu v Cardiffu.

Článek

Do Realu přišly v létě hvězdy světového šampionátu v Brazílii James Rodríguez, Toni Kroos a gólman Keylor Navas, hodnota kádru kouče Carla Ancelottiho tak podle španělských médií nyní vzrostla v přepočtu na 17,5 miliardy korun, což ve fotbalové historii nemá obdoby.

„Chceme vyhrát všechny soutěže, v nichž nastoupíme. Nezáleží na tom, proti komu hrajeme, snažíme se pokaždé zvítězit," prohlásil Bale, jenž se před pětadvaceti lety narodil právě v Cardiffu, kde ho také vítali fanoušci už po vystoupení z klubového autobusu.

Rychlonohý záložník, jenž ve své premiérové sezóně ve slavném madridském klubu nasázel 22 gólů, na první pohled zaujal robustní muskulaturou, s níž už nejspíš zastíní i opěvovaného spoluhráče Ronalda, který se svým vyrýsovaným tělem rád chlubí.

Dobře, že už nejsem nováček

„Nedělal jsem ale v posilovně nic nového. O dovolené jsem trénoval, trochu jsem běhal. Dělal jsem kondiční věci. V přípravě jsem tvrdě makal a cítím se ve výborné kondici," pochvaloval si Velšan.

Těší ho, že v Realu se už usadil a do týmu zapadl. „Je skvělé, že už tady nejsem nováček. Už jsem se v týmu zabydlel, měl jsem dobrou přípravu, byla pro mě jednodušší než ta minulá. Jsem v lepší kondici a necítím už na sobě takový tlak," přiznal.

Z jeho schopností má před čtvrtečním duelem oprávněné obavy i kouč Sevilly Unai Emry. „Bohužel jsme ho poznali velmi dobře už v našem prvním vzájemném zápase a už tehdy byl na extrémně vysoké úrovni," připomněl trenér porážku 3:7, na níž se Velšan podílel dvěma góly.

„Vůbec mě nepřekvapilo, že se takhle rychle ve Španělsku adaptoval, je to skvělý hráč a celkově výborný sportovec," dodal kouč.

Boj o Superpohár mezi Realem Madrid a Sevillou (vysílá ČT Sport) začíná v Cardiffu v úterý ve 20:45, v podrobné on-line reportáži ho můžete sledovat na Sport.cz.

Kdo vyhraje letos evropský Superpohár?
Real Madrid
88,2 %
FC Sevilla
11,8 %
Celkem hlasovalo 6835 čtenářů.

Reklama

Související témata: