Hlavní obsah

VIDEO: Ronaldinho mánie! Představení fotbalového kouzelníka sledovalo 40 tisíc lidí

Querétaro

Fotbalová horečka v Mexiku nezná konce. Už minulý týden většina příznivců kvitovala příchod brazilské hvězdy Ronaldinha do tamní Primera División, a když čtyřiatřicetiletý záložník dorazil do Querétara, kde podepsal dvouletý kontrakt, stadión byl narvaný k prasknutí. Na všude obletovanou fotbalovou hvězdu se přišlo podívat 40 tisíc lidí!

Ronaldinha vítalo v Mexiku 40 tisíc fanoušků.

 
Článek

Jistě, v Latinské Americe nic zvláštního, přesto šlo o významnou událost a Bílí kohouti, jak se Querétaru přezdívá, jsou u vytržení. Ještě v loňském roce hrozil klubu zánik, o pár měsíců později už čtyřicetitisícový kotel vítal jednu z největších fotbalových hvězd.

„Přišel jsem vyhrát titul," utrousil zkušený záložník, který trochu nečekaně odmítl lukrativní nabídky z Brazílie, Argentiny a Spojených Států amerických. „Mexiko je zvláštní, ale moc se mi tady líbí," odůvodnil Ronaldinho svou volbu.

Přitom v Querétaru bude brát pouhé dva milióny amerických dolarů ročně. To je plat, na který mu v Barceloně nebo AC Milán před lety stačilo jen pár týdnů. O jeho popularitě v Mexiku svědčí i vyprodaný stadión Corregidora, do jehož ochozů se vměstnalo skoro 40 tisíc fanoušků.

Všichni už netrpělivě vyhlíží kousky, kterými je čtyřiatřicetiletý fotbalový kouzelník pověstný. „Věděli jsme, že podpisem Ronaldinha získáme pro náš klub obrovskou pozornost. Nejen v Mexiku, ale i daleko za hranicemi," liboval si prezident Querétara Olegario Vazquéz. Jeho klub si dělá zálusk na premiérový mexický titul a Ronaldinho má tím vůdcem, který sny mnoha tisícovek fanoušků přemění v realitu.

Reklama

Související témata: