Hlavní obsah

UEFA byla opět spokojena s českými přípravami na ME jednadvacítek

Praha

Evropská fotbalová unie UEFA v uplynulých dnech provedla v Česku druhou letošní a celkově už pátou inspekci příprav na pořádání mistrovství Evropy hráčů do 21 let v roce 2015. Podle šéfa organizačního výboru šampionátu Petra Fouska dopadla stejně jako ty předchozí dobře.

Foto: Pavel Dosadil, Sport.cz

Petr Fousek

Článek

"Máme nějaké maličkosti k diskusi a vylepšení, ale není to nic, co by jakýmkoliv způsobem ohrozilo náš plán. Zástupci UEFA jsou spokojeni se současným stavem, protože v ničem zásadním nezaostáváme. Musíme přidat s přípravou stadiónů," uvedl Fousek v tiskové zprávě.

Přípravy šampionátu od úterý kontrolovalo dvanáct zástupců UEFA. Vedle důkladné prohlídky stadiónů v Praze v Edenu a na Letné, v Olomouci a v Uherském Hradišti také inspekce prověřovala připravenost slavnostního losu turnaje, který se uskuteční už 6. listopadu.

Stadióny Letné, Olomouci a Uherském Hradišti ještě před mistrovstvím procházejí částečnou rekonstrukcí tak, aby splňovaly veškeré podmínky především pro televizní a mediální zázemí. "Úprava stadiónů bude znamenat přidanou hodnotu českého mistrovství. Čelili jsme menším komplikacím, které jsme přímo ovlivnit nemohli, ale v konečném výsledku nebude nic ohroženo," řekl Fousek.

"Existuje jasně daný projekt, harmonogram prací i kalendář, kdy bude všechno dokončeno. V prosinci, lednu a únoru se uskuteční další dílčí inspekce a při té závěrečné v březnu nebo dubnu by zástupci UEFA už měli vidět stadióny ve stavu odpovídajícím potřebám mistrovství," doplnil Fousek.

Šampionát se bude hrát od 17. do 30. června příštího roku.

Reklama

Související témata: