Hlavní obsah

Cruz Azul - Real Madrid 0:4Bílý balet si pohrál s mexickým Cruz Azul a postoupil do finále MS klubů

Marrákéš
Aktualizováno

V poklidném tempu si fotbalisté Realu Madrid poradili s mexickým celkem Cruz Azul v semifinále mistrovství světa klubů. Zvítězili po brankách Ramose, Benzemy, Balea a Isca 4:0 a bez potíží postoupili do finále. V tom se v sobotu střetnou s vítězem druhého semifinále, do něhož nastoupí šampión jihoamerického Poháru osvoboditelů San Lorenzo z Argentiny a mistr Oceánie Auckland City z Nového Zélandu.

Foto: Youssef Boudlal, Reuters

Fotbalisté Realu Madrid se radují z branky, kterou vstřelili do sítě mexického celku Cruz Azul.

Článek

Real proti svému mexickému sokovi nastoupil se všemi hvězdami. A v samém úvodu zápasu mohla ta největší z nich poslat madridský celek do vedení - Ronaldo ale z bezprostřední blízkosti pouze napálil míč do rukavic Corony. Po čtvrthodině hry ale slavného Portugalce zastoupil Ramos, který si naběhl na centr Kroose a hlavou poslal Real do vedení.

Bílý balet proti mexickému celku, šampiónovi CONCACAF, tedy celků ze Střední a Severní Ameriky, jednoznačně dominoval a jasně dokazoval, že si pohodu z posledních zápasů přivezl také do Maroka, kde se mistrovství světa klubů koná. Druhý gól zblízka přidal Benzema po pěkné individuální akci Carvajala na pravé straně.

Cruz Azul ale dostal příležitost ke zdramatizování zápasu. Ještě v první půli totiž sudí posoudil zákrok Ramose na Pavoneho v pokutovém území jako nedovolený a nařídil penaltu. K té se postavil Torrado a mizernou exekucí nechal vyniknout Casillase, který míč vyrazil. Španělský gólman výborně zasáhl i ve velké příležitosti Pavoneho, kterého nechtěně do sóla vyslal Illarramendi.

Bílý balet pokračoval v jednoznačné nadvládě i ve druhé půli. V té sice snížil tempo, přesto dokázal ještě dvakrát skórovat. Krátce po návratu na trávník Benzema uvolnil na pravé straně Ronalda, ten nacentroval a Bale přidal třetí gól. Poslední branku zařídil Isco, jehož ke skórování znovu vyzval nejvážnější adept na zisk Zlatého míče pro rok 2014 Ronaldo.

FIFA MS klubů, semifinále:
Cruz Azul - Real Madrid 0:4
Branky: 15. Ramos, 36. Benzema, 50. Bale, 72. Isco.

Reklama