Hlavní obsah

Národní fotbalový stadión postaví v Bratislavě stát

Bratislava

Po odstoupení soukromého investora postaví Národní fotbalový stadión v Bratislavě na Tehelném poli stát. Na úterní mimořádné tiskové konferenci to oznámil slovenský premiér Robert Fico.

Demolice fotbalového stadiónu na Tehelném poli.Video: Ivan Vilček, Právo

 
Článek

„Vláda Slovenské republiky jde do toho," prohlásil Fico. „K tomuto účelu jsme vyčlenili na tento rok 27 miliónů eur (asi 755 miliónů korun)," dodal. Národní fotbalový stadión by měl vyrůst na bratislavském Tehelném poli do dvaceti až dvaadvaceti měsíců.

Předseda vlády zdůraznil, že je potřeba výstavbu urychlit také s ohledem na vynikající výsledky slovenské reprezentace v evropské kvalifikaci. „V těchto dnech zažíváme nejen hokejové, ale také fotbalové šílenství. Je velká šance, že naši fotbalisté budou mít šanci postoupit do významných mezinárodních soutěží. Proto je úkolem vlády aktivněji vstoupit do tohoto procesu," řekl Fico.

Premiér obdržel dopis od majitele Slovanu Bratislava Ivana Kmotríka, který oznámil, že rezignuje na snahu postavit Národní fotbalový stadión. „Jsme připraveni vytvořit všechny finanční, technické, personální podmínky na to, aby v Bratislavě vyrostl Národní fotbalový stadión," zdůraznil Fico.

Legendární stadión na Tehelném poli už soukromý investor zboural, ale práce na novém zatím nezačaly. V novém stánku by měla hrát svá utkání slovenská reprezentace na všech úrovních. Stadión bude využívat také Slovan Bratislava, zřízeno bude i sídlo Slovenského fotbalového svazu a Síň slávy. Národní fotbalový stadión by měl mít kapacitu 20 tisíc diváků.

Reklama

Související témata: