Hlavní obsah

Kapříci v rumunském rybníku? Fotbalista měl za úplatu potopit tým při derby

Bukurešť

Záložník Stefan Barboianu prý měl podle vlastníka Dinama Bukurešť inkasovat peníze za to, že svůj tým potopil zbytečným zákrokem, kterým zavinil penaltu v nedělním rumunském derby se Steauou, po níž soupeř otevřel skóre. Dinamo nakonec podlehlo rivalům 1:3.

Nepochopitelný zákrok rumunského fotbalisty

 
Článek

„Vím, co Barboianu udělal, s kým se sešel a kolik za to dostal," uvedl vlastník Dinama Ionut Negoita, jehož tým je v tabulce rumunské ligy osmý, zatímco Steaua bojuje o titul.

Barboianu se tak během pár měsíců proměnil z hrdiny ve zlosyna. V říjnu sklízel chválu a obdiv za to, že nastoupil do prestižního duelu proti Steauě jen pár hodin poté, co mu zemřel malý syn.

„Jsem v šoku," řekl po svém náhlém odchodu z týmu osmnáctinásobného rumunského mistra, který oznámil, že hráč odešel po vzájemné dohodě. „To je život. Musím se držet. Přísahám, že jsem se nikdy nepodílel na ničem podezřelém. Vždycky jsem dělal všechno pro to, abych Dinamu pomohl. Po zápase jsem dvě noci nespal. Je to pro mě těžké. Vyrůstal jsem v chudobě a musel jsem hodně makat, abych to dotáhl tak daleko, o to víc to bolí," uvedl bývalý reprezentant do 21 let.

Reklama

Související témata: