Hlavní obsah

Hráči slzeli, další odešli s popáleninami! Tenhle chuligán zničil fotbalové derby

Buenos Aires

Stačilo pár minut a jeden chuligán, který totálně zničil argentinské Superclásico mezi Bocou Juniors a River Plate. Jedno z největších fotbalových derby na světě se nedohrálo kvůli vhozenému dělbuchu a pepřovému spreji do tunelu hostujících fotbalistů, kteří tou dobou nastupovali ke druhému poločasu. Několik hostujících hráčů bylo ihned ošetřeno u lavičky, další pak putovali preventivně do nemocnice.

Fanoušek na chvíli oslepil fotbalisty River Plate.

 
Článek

V Argentině toto Superclásico, které bylo osmifinálovou odvetou Poháru osvoboditelů, přízračně pojmenovali jako Super skandál. Incidenty mezi příznivci nejsou v jihoamerické obdobě Ligy mistrů výjimkou, ale aby jeden pomatený fanoušek zranil několik fotbalistů, to historie nepamatuje.

Nedostatečná bezpečnostní opatření na Estadio La Bombonera dovolila neukázněnému chuligánovi domácí Boky Juniors vhodit dělbuch s pepřovým sprejem do nafukovacího tunelu, který vede z kabin rovnou na trávník a paradoxně má fotbalisty chránit před horkokrevnými příznivci. Několik hráčů to odskákalo slzením očí, další si odnesli lehké popáleniny na rukou a zádech.

Utkání mezi dvěma odvěkými rivaly bylo po hodinové pauze za stavu 0:0 přerušeno a o jeho dalším osudu se rozhodne u kulatého stolu. Druhý poločas už se zřejmě nedohraje, podle regulí Copy Libertadores čeká Boku Juniors kontumace a trest v podobě uzavření stadiónu.

Reklama

Související témata:
  1 : 0 Dortmund - PSG 1 : 0 dohráno
20240501T21 : 00:00+0200
Dortmund vs. PSG
Dortmund vs. PSG
Dortmund
PSG