Hlavní obsah

OBRAZEM: Opilá hvězda Chile a Juventusu Vidal zboural svoje ferrari

Santiago

Chilská fotbalová hvězda Arturo Vidal má pořádný průšvih. Ve volném dni jihoamerické Copa América totiž zničil svoje červené ferrari v hodnotě 100 miliónů chilských pesos (asi 3,8 miliónů korun) a místní policie později prohlásila, že útočník byl v době řízení pod vlivem alkoholu.

Foto: Felipe Fredes, ČTK/AP

Poničené Ferrari Artura Vidala, kteří v dějisti Copa América řídil opilý.

Článek
Fotogalerie

Vidal zatím prožíval skvělý turnaj. Ve dvou zápasech ostře sledovaného turnaje vstřelil tři góly, dvěma zásahy pomohl v úterý k remíze 3:3 s Mexikem, a je prozatím nejlepším střelcem turnaje.

Osmadvacetiletý útočník teď ale musí řešit i mimofotbalové záležitosti. „Bohužel jsem měl dopravní nehodu," napsal Vidal na svém twitterovém účtu. „Naštěstí jsme v pořádku, děkuju za účast," dodal fotbalista, jenž cestoval se svou manželkou.

Po nehodě na předměstí Santiaga, Vidalova rodiště, byli oba odvezeni do nemocnice San Luis de Buin, kde jim ošetřili lehká zranění. Přímo odtud fotbalistu odvezla k výslechu policie, bývalého hráče Leverkusenu nyní čeká soud.

„Řidič červeného vozidla byl pod vlivem alkoholu," potvrdil sdělovacím prostředkům chilský policejní zástupce Ricardo Gonzalez.

Nepříjemný incident se v dějišti Copa América hodně propírá. Ostře se do viníka opřel například trenér fotbalistů do 20 let José Sulantay: „Takovéhle věci se (hráčům z Jižní Ameriky) v Evropě nestanou. Nerozumím trenérovi (národního týmu) Jorge Sampaolimu a opravdu nerozumím Vidalovi," prohlásil pro CNN.

Reklama

Související témata: