Hlavní obsah

Trenér skotského mistra Duklu pochválil. Fanoušci na ostrovech si do Celtiku rýpli

Praha

Loni s ním remizovali, nyní už ho porazili. Fotbalisté pražské Dukly v sobotu v přípravném utkání zvítězili nad slavným Celtikem Glasgow v St. Mirren Parku 5:3. Výraznou měrou se na výsledku podílel záložník Marek Hanousek, který vstřelil tři góly. Výkon borců z Julisky ocenil i kouč skotského mistra Ronny Deila. Také trenér dejvického klubu Luboš Kozel byl s výsledkem spokojený.

Sestřih přípravného duelu mezi Celtikem a Duklou

 
Článek
Fotogalerie

Když se před rokem Dukla po 47 letech utkala s Celtikem, nikdo neočekával velký výsledek. Příprava obou klubů byla v plném proudu a každý úspěch by se počítal. Nakonec z toho byla remíza 0:0. Nyní však Pražané dokázali svého slavného soka porazit. Navíc mu vstřelili pět gólů!

"Utkání samozřejmě můžu hodnotit jen kladně. Kdyby mi někdo řekl před utkáním, že vstřelíme pět branek, tak bych se mu vysmál. Musím ale říct, že jsme opět podali dobrý výkon hlavně směrem dopředu, protože kromě těch pěti branek jsme měli ještě minimálně dvě další gólové šance a myslím si, že to vítězství není náhodné a že je zasloužené," řekl Kozel pro oficiální web Dukly.

„Dnes se na nás pozitivně projevilo to, že jsme s nimi hráli už loni a ten respekt z velkého jména nebyl skoro vůbec patrný. Hráči se na to těšili, věřili si a hráli s chutí. V kombinaci jsme byli daleko silnější než domácí. I když Celtic dvakrát vyrovnal, tak jsme šli za vítězstvím a druhý poločas jsme rozhodli," pokračoval.

Stále máme na čem pracovat, míní Deila

Sílu Dukly uznal pro oficiální web Celtiku i kouč Ronny Deila. „Stálo proti nám dobré mužstvo. Byla to kvalitní prověrka. Sehranost soupeře byla znát, vždyť Dukla odehrála už čtyři přípravná střetnutí, zatímco my jen jedno. Zápas ukázal, že máme stále na čem pracovat. Nyní koukneme na video a řekneme hráčům, co chceme, aby zlepšili."

„V týmu mámě několik nových tváří. Potřebujeme, aby se hráči sehráli, což je to nejdůležitější. Máme na to několik dnů, což je dostatečná doba. Nyní budeme necelý týden trénovat, a poté nás v pátek čeká Real Sociedad," uzavřel Deila.

Pět inkasovaných branek, navíc s týmem, který nenastupuje v evropských pohárech, příznivce Celtiku namíchlo. "Jakmile Celtic narazí na celkem průměrný evropský klub, ukazuje se, jak špatné týmy ve Skotsku jsou," napsal v diskuzi pod referátem ze zápasu na serveru britského deníku Daily Mail fanoušek pod přezdívkou footballExpert. "Všechno, co chci k Vánocům, je venkovní dres Dukly Praha," uvedl zase čtenář pod přezdívkou Phantom Tippler.

Reklama