Hlavní obsah

Drsná rvačka. Robustního kouče Kostariky kopal v hledišti o dvě hlavy menší střízlík

Panama

Do vcelku drsné rvačky se zapojil kouč kostarické fotbalové reprezentace Paulo Wanchope, když z hlediště sledoval úterní zápas olympijské kvalifikace výběrů do 23 let proti Panamě. Vedení svazu incident vyšetřovalo, než k něčemu dospělo, sám trenér odstoupil.

Kouč Kostariky se popral při kvalifikačním zápase na olympiáduVideo: Reuters

 
Článek

Wanchope chtěl během utkání sejít k lavičce, otevřel si branku nad schodištěm, když v tom do něho zezadu strčil muž v černém tričku, jehož výška i muskulatura jsou proti robustnímu kouči o poznání chudší.

Nicméně kostarickému trenérovi stihl uštědřit několik kopanců a úderů, než oba skončili svalení na sedačce a jejich konflikt začala řešit přiběhnuvší ochranka.

Devětatřicetiletý Wanchope, bývalý hráč Derby County, West Hamu United, Manchesteru City a Malagy, se stal hlavním koučem Kostariky v únoru letošního roku, když do té doby působil u mužstva coby asistent Kolumbijce Jorge Luise Pinta.

O odchodu trenéra informovalo vedení svazu. Wanchope dopadl podobně jako Miguel Herrera, který sice dovedl Mexiko k vítězství na nedávném Zlatém poháru, ale kvůli napadení novináře byl dva dny po triumfu odvolán.

Reklama

Související témata: