Hlavní obsah

V Moskvě začalo odpočítávání 1000 dnů do startu MS ve fotbale

Moskva

V centru Moskvy na Rudém náměstí dnes byly slavnostně odhaleny hodiny, odpočítávající zbylý čas do zahájení mistrovství světa ve fotbale, které se v roce 2018 uskuteční v Rusku. Do startu šampionátu zbývá přesně 1000 dní.

Foto: Maxim Zmeyev, Reuters

Ruští sportovní funkcionáři a brankář tamní fotbalové reprezentace Igor Akinfejev (druhý zleva) při slavnostním ceremoniálu v Moskvě.

Článek

Slavnostního aktu se zúčastnily různé fotbalové osobnosti, mezi nimi i zástupci posledních tří zemí, které vyhrály světový šampionát - německá legenda Lothar Matthäus, Španěl Fernando Hierro a Ital Gianluca Zambrotta. Na Rudém náměstí vyrostlo improvizované hřiště a poté, co osobnosti společně uvedly hodiny do provozu tlačítkem start, vylétly do vzduchu barevné balónky.

Během ceremoniálu živě promluvil k zúčastněným prostřednictvím videa ruský prezident Vladimir Putin. "Uděláme vše pro to, aby Rusko bylo tím správným hostitelem 32 nejlepších týmů světa. Můžeme světu slíbit, že to bude skvělá oslava a že se šampionát zapíše do historie," prohlásil mimo jiné Putin.

Reklama

Související témata: